Bugun...



HAMAS lideri Hamdan: Gazze Şeridi geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkına ait olacaktır

HAMAS lideri Usame Hamdan, suçlu işgal liderlerinin, Gazze halkını tehcir etme planlarını tekrarladığına işaret ederek Gazze Şeridi'nin, bugün olduğu gibi gelecekte de yalnızca tamamen Filistinlilere ait olacağını vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2024 00:20

HAMAS lideri Hamdan: Gazze Şeridi geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkına ait olacaktır

 

 

HAMAS lideri Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'da düzenlediği basın toplantısında Nazi işgalinin sivilleri zorla yerinden etmek amacıyla Gazze Şeridi'ndeki sivil tesislerin ve altyapının yaklaşık yüzde 70'ini yok ettiğini söyledi.

Hamdan, suçlu işgal liderlerinin, Gazze halkını tehcir etme planlarını tekrarladığına işaret ederek bu planların asla gerçekleşmeyeceğini; aksine işgalcilerin bir daha geri gelmemek üzere Filistin topraklarını terk edeceklerini kaydetti. Hamdan, tehcir planlarını savunan aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich'in de kendi atalarının toprakları olan Ukrayna'ya döneceğini vurguladı.

Gazze Şeridi'nin, bugün olduğu gibi gelecekte de  yalnızca tamamen Filistinlilere ait olacağını ve başkenti Kudüs olan bağımsız, tam egemen Filistin Devleti'nin yalnızca ayrılmaz bir parçası olacağını kaydeden Hamdan, buna geçmişte olduğu gibi yine Filistin halkının karar vereceğini kaydetti.

Güney Afrika'nın, Uluslararası Adalet Divanı'nda işgalci siyonist rejime açtığı soykırım davasını takdir eden Hamdan, Arap Devletleri Birliği'ne, İslam İşbirliği Teşkilatı'na ve Afrika Birliği'ne Güney Afrika'yı desteklemeleri çağrısında bulundu.

Hamdan, işgalin saldırılarının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Kassam Tugayları ve direniş gruplarının halen işgalin kalbine füze fırlatmaya devam ettiğine işaret ederek, savaşın gidişatının direnişin kontrolünde olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz Salı günü Beyrut'ta işgal rejiminin düzenlediği saldırıda şehit olan HAMAS liderlerinden Salih El Aruri ile hareketin diğer lider ve komutanların şehadetlerini tebrik eden Hamdan, bu korkak suikastın halkın metanet ve direniş iradesini, kahramanca mücadelesini kırmada başarılı olamayacağını kaydetti.




Bu haber 579 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI