Bugun...



Diyarbakır Siyaseti Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Hareketleniyor

Galip Ensarioğlu'nun Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Adaylık İddiaları: Politik Arenada Yeni Bir Dönemin Habercisi mi?"

facebook-paylas
Güncelleme: 07-01-2024 01:02:38 Tarih: 07-01-2024 01:01

Diyarbakır Siyaseti Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Hareketleniyor

Mehmet Zeki Özer - Türkiye'nin güneydoğusundaki kilit şehirlerden biri olan Diyarbakır, politik arenada yaşanan sürpriz gelişmelerle gündemi meşgul ediyor. Bu gelişmelerin merkezinde ise Ak Parti Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, 14 Mayıs genel seçimlerinin ardından yapılacak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık iddiaları yer alıyor.

 

Galip Ensarioğlu, seçim kampanyasında aktif bir rol almasına rağmen, genel seçimde milletvekilliği için aday olmamıştı. Ancak, Diyarbakır Milletvekili Adayları Listesinde 1. sıra Milletvekili Adayı olarak açıklanması, seçim sonuçlarında Ak Parti'nin Diyarbakır'da oylarını artırmasıyla sonuçlandığı ifade edilmiş ve bu durum, Ensarioğlu'nun 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceği spekülasyonlarına yol açmasına neden oldu.

 

Seçim öncesi yapılan bir başka spekülasyonda ise CHP ile görüşüp görüşmediği konusundaki belirsizlik, siyasi dinamiklerle birlikte, Galip Ensarioğlu'nun adaylık potansiyelini bilge olarak merakta bekletiyor. 31 Mart'a doğru yaklaşılırken, Diyarbakır'da yaşanacak siyasi değişimler, bölgenin ve ülkenin politik dengelerini etkileme potansiyeline de sahip.

 

Gözler Haliç Kongre Merkezinde 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Haliç Kongre Merkezi'nde yapacağı açıklamada büyük şehir belediye başkan adaylarını da duyurması bekleniyor, Erdoğan'ın açıklamaları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday isim olup olmayacağı yada daha sonra genel listenin içinde Galip Ensarioğlu'nun ismi olup olmayacağı kesinlik kazanacak. Türkiye'nin siyasi arenasındaki bu önemli gelişmeler, halk arasında büyük bir beklentiyle takip ediliyor.




Bu haber 4770 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Özel Haber Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI