Bugun...



Yarın Şeyh Said ve arkadaşları ile Susa Şehitleri için anma programı düzenlenecek

Mustazaflar Cemiyeti ve Susa-Der, Şehid Şeyh Said hazretleri ve arkadaşları ile Susa katliamında şehid olan Susa Cami yarenleri için yarın Susa şehitliğinde anma programı düzenliyor.

facebook-paylas
Tarih: 30-06-2023 18:08

Yarın Şeyh Said ve arkadaşları ile Susa Şehitleri için anma programı düzenlenecek

Şehid Şeyh Said ve arkadaşlarının şehadetlerinin 98'inci, Susa Şehidlerinin şehadetinin 31'inci yıl dönümü münasebetiyle tarafından yarın saat 15.00'de Susa Şehitliğinde program düzenlenecek.

29 Haziran 1925 yılında İstiklal mahkemeleri tarafından idam edilen Şehid Şeyh Said ve arkadaşlarının şehadetlerinin üzerinden 98 yıl, 26 Haziran 1992 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Yolaç Mahallesinde PKK'nin camiye yaptığı saldırı sonucu katledilen 10 Müslümanın şehadetlerinin üzerinden ise 31 yıl geçti.

Şehid Şeyh Said ve arkadaşları ile Susa cami yarenlerinin şehadetleri yıl dönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti ve Susa-Der, yarın saat 15.00'de Susa Şehitliğinde anma programı düzenleyecek.

Düzenlenecek program hakkında konuşan Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Murat Arslan, yapılacak etkinliğe davet çağrısında bulundu.

Tarih boyunca İslam davası uğrunda nice şehitlerin verildiğini belirten Arslan, bu şehidlerden birinin de Şehid Şeyh Said ve dava arkadaşları olduğunu, yaşadığı dönemde İslam'ın şiarlarını muhafaza adına hakikaten vermiş olduğu mücadelede kendisi ve arkadaşları şehid düştüğünü söyledi.

Yine bu coğrafyada yakın zamanda aynı misyon ve sorumlulukla İslam davası uğruna mücadele veren Susa Camii şehidlerinin de unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Arslan, 1992 yılında Silvan ilçesinin Yolaç (Susa) Mahallesinde bulunan camideki Müslümanların PKK tarafından katledildiğini ifade ederek Allah'ın evinde Allah'ın misafirlerine tahammül etmeyen kirli yapı ve karanlık odakların tarih boyunca lanetle anılacağını söyledi.

Yarın Silvan ilçesinin kırsal Yolaç Mahallesinde şehidlerin mezarları başında hem Şehid Şeyh Said ve dava arkadaşlarını hem de cami şehitlerini anma adına bir dizi programlarının olduğunu söyleyen Arslan, tüm Müslümanları düzenlenecek anma etkinliğine davet etti.

 




Bu haber 564 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI