Bugun...



Tarsus'ta "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında Tarsus'ta gerçekleştirilen "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konulu programda, Hazreti Zübeyr B. Avvam ile Hazreti Rukiyye'nin hayatlarından kesitler aktarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2023 00:51

Tarsus'ta


    

 

Tarsus Belediyesi Nikâh Salonu'nda düzenlenen program, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sunuculuğunu İlyas Ayata'ın yaptığı programın açılışında, selamlama konuşmasını, Peygamber Sevdalıları Akdeniz Koordinatörü Hakan Ayçoban Hoca yaptı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın çalışmalarından bahseden Ayçoban, bir Müslümanın yaşantısında nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda tavsiyelerde bulundu.

"Tarihimiz, gerçek kahraman ve rol model olacak sayısız örneklerle doludur"

Hakan Ayçoban Hoca, şu hususlara dikkat çekti: "Özellikle son asırlarda toplumların önüne rol model ve kahraman olarak sunulan içi boş ve hayali yüzlerce,  binlerce figüran bulunmaktadır. Aslı astarı olmayan ve ya manevi değer ve ahlaki erdemlerden yoksun hatta düşman ne kadar kişilik ve sembol varsa belli bir merkezden cilalanarak ve finanse edilerek insanların önüne örnek ve rol model olarak sürüldüler. Toplumlar, bunlara özenerek ve benzeyerek süreç içerisinde tarihlerinden, değerlerinden ve kültürlerinden uzaklaşıp belli bazı mahfillerin kuklası ve esiri haline geldiler. Neticede kültürel işgal ile muhasara altına alınan toplumlar ve devletler, silahsız ve savaşsız ele geçirildiler.

Oysa tarihimiz, gerçek kahraman ve rol model olacak sayısız örneklerle doludur. Sayısız kahramanların da menbaı ve kaynağı sahabe-i kiramdır. Öyle ki tarihleri değiştirmişler, tarihler yazmışlar, dünyayı hak ve adalet ile tanıştırmış, insanlığa ışık olmuş, insanlığı kurtarmak için kendilerini yakmış, feda etmişlerdir.

Bu yönü ile unutturulan değerlerimizi, önderlerimizi, gerçek kahramanlarımızı ve yolumuzu aydınlatan yıldızlarımızı gün yüzüne çıkarmak, örnek alınmalarını sağlamak ve karanlığa gömülen şu dünyayı onlar ile aydınlatmak Peygamber Sevdalıları olarak bizim asli görevlerimizdendir.

Ama ne yazık ki, bu yıl bu programlarımızı icra ederken siyonist terör çetesi israilin zulüm, katliam ve soykırımları nedeni ile acı ile kıvranıyoruz. Bütün küfür cephesi, melun terör şebekesine destek olup birleşirken; güç ve imkânı elinde bulunduran İslam ülkelerinin lider ve yöneticilerinin sus pusluğu ve sadra şifa hiç bir somut adım atmayışları, bu acımızı daha da derinleştirmektedir.

Ama şununla da gurur duyuyoruz ki; sahabe menbaından beslenen Ebu Ubeyde gibi yeni çağdaş sahabeler, yeni kahramanlar ve yeni rol modellerimiz ortaya çıkmakta ve bütün sahte kahramanların maskesini düşürmekte, onları rezil ve rüsva etmektedir.

Öyle gerçek kahraman ve örnek rol model ki; o çıkıp konuştuğunda bütün dünya susup onu dinlemekte, çocuklar/gençler ona özenmekte; düşman onu duyduğunda kaçıp saklanmaktadır.

Bu vesile ile Gazze'ye, HAMAS'a, İzzettin el Kassam'a ve direnişe buradan selam gönderiyoruz.

Onca zenginlik, güç, imkân ve askere rağmen Ebu Ubeyde'nin bir parmağı kadar bile terörist israili korkutamayan İslam ülkesinin liderlerine ve yöneticilerine de diyoruz ki; Gazze öyle bir izzet tacıdır ki, bu tacı korkmadan erkekçe başına koyanları izzete; bin bir bahane arkasına saklanıp korkakça ondan yüz çevirenleri de zillete boğacaktır."

"Ashap, yolumuzu  aydınlatan gökteki yıldızlar gibidirler"

Programa konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik Hoca, Hazreti Peygamber'in "Havarim" dediği Hazreti Zübeyr Bin Avvam ile muhterem kızı Hazreti Rukiyye'nin hayatlarından kesitler sunarak örnek yaşantılarından bahsetti.

Asr-ı Saadet'ten örnekler aktaran Ömer Çelik Hoca, aktarımlarını günümüzle harmanlayarak bugün halen esaret altında olan Kudüs'e ve Kudüs davasına dikkatleri çekerek, "İleriki tarihlerde, 7 Ekim'den önce dünya ve 7 Ekim'den sonra diye bir tabir kullanılacaktır. 7 Ekim'den sonra dünyanın düzeni değişecektir. Ashab-ı kiramın, Mekke müşriklerinin karizmalarını çizmeleri ve o putları yerle bir ederek Mekke'yi fethetmeleri neticesinde insanlar toplu şekilde Müslüman oldular. Gazzeli kahramanlar da, aynı şekilde bir Siyonistlerin karizmalarını çizmişlerdir, aynı şekilde bir kahramanlığa imza atmışlardır.

HAMAS, esirlere yaptığı muamele ile İslam'ın merhametini göstermişlerdir. Her hafta sonu yüzbinlerce kişi onları alkışlamaktadır. Tıpkı ashabın hayatının, Arap yarımadasında yaptığı değişim gibi, onların bu davranışları, dünyada ciddi bir değişim yapacaktır." ifadelerine yer verdi.

Sahabeden Hazreti Zübeyr Bin Avvam ile Hazreti Peygamber'in kızı Hazreti Rukiyye konulu birer sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Özlem Ajans sanatçılarında Bilal Güler'in seslendirdiği ilahiler ile devam eden programda Hüseyin Demirkol, Zübeyir Bin Avvam'ın hayatını anlatan şiirini seslendirdi.

Program, okunan ilahi ve ezgilerin ardından Muhammed Özden Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi.
 




Bu haber 797 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI