Bugun...



Diyarbakır Anneleri Liderlerinden Celil Begdaş'ın Geçmişi ve Çalkantılı Hikayesi

Celil Begdaş'ın Yaşam Hikayesi: Cinayet Cezası, Kayıp Oğlu ve Diyarbakır Anneleri Eylemindeki Rolü

facebook-paylas
Güncelleme: 07-01-2024 12:01:05 Tarih: 07-01-2024 11:24

Diyarbakır Anneleri Liderlerinden Celil Begdaş'ın Geçmişi ve Çalkantılı Hikayesi

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır'ın gündemini sarsan olaylardan biri olan Celil Begdaş'ın yaşam hikayesi, cinayet suçundan aldığı ceza ve hala kayıp olan oğluyla öne çıkıyor. Begdaş, Diyarbakır Anneleri eyleminin öncülerinden biri olarak bilinirken, HDP'li isimlerle yaşadığı kavgalar ve geçmişte PKK sempatizanları ile karıştığı kavgalar da dikkat çekiyor.

Celil Begdaş, daha önce cinayet suçundan hüküm giydiği ve cezasını tamamlayarak serbest kaldığı öğrenildi. Ancak, acılı bir baba olarak oğlu hala PKK'nın elinde bulunuyor. Diyarbakır Anneleri'nin öncülerinden biri olarak, Begdaş, HDP'li isimlerle giriştiği kavgalar ile biliniyor. Geçmişte PKK sempatizanları ile karıştığı pek çok kavga, Begdaş'ın yeniden ceza almasına neden olduğu öğrenildi.

Begdaş'ın bu tartışmalar ve kavgalar sebebiyle geçmiş yıllardan aldığı toplam 750 günlük kesinleşmiş ceza, Mayıs ayında mahkeme kararıyla onaylandı. Ancak, cezasını çekmek üzere teslim alındığında tartişmalı bir şekilde firar etti. Bu durum, Begdaş'ın Diyarbakır Anneleri eylemindeki rolü üzerine farklı yorumlara yol açtı. Bazıları, Begdaş'ın durumunun, Diyarbakır Anneleri'nin bitirilmek istendiği iddialarıyla istismar edildiğini öne sürdü.

Begdaş'ın hikayesi, cinayet cezası, kayıp oğlu ve Diyarbakır Anneleri eylemindeki etkisiyle, bölgede önemli bir gelişme olarak dikkat çekmeye devam ediyor.




Bu haber 1550 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI