Bugun...



Diyarbakır'da Ulaşım Ücretlerine Fahiş Zam

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Vatandaşın Cebine Yeni Darbe

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2024 00:05

Diyarbakır'da Ulaşım Ücretlerine Fahiş Zam

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME), toplu taşıma ücretlerine %43 ile %50 arasında astronomik bir zam yapma kararı aldı. Bu kararla birlikte, ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlara bir darbe daha vurulmuş oldu. Artan maliyetler ve geçim derdi yetmezmiş gibi, toplu taşıma ücretleri de el yakmaya başladı.

Yapılan açıklamaya göre, dolmuş ücretleri öğrenciler için 12 TL, tam bilet ise 20 TL olarak belirlendi. Bu artış, özellikle öğrenci ve dar gelirli vatandaşlar için büyük bir yük oluşturuyor. Birçok aile, bu yeni fiyatlar karşısında çocuklarını okula göndermekte zorlanacak.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde de durum farklı değil. Bu araçlarda öğrenciler için ücret 8 TL'ye, tam bilet ise 15 TL'ye yükseltildi. Halka hizmet amacıyla çalışan belediye, aldığı bu kararla adeta halkı cezalandırıyor. Ulaşımda böylesine yüksek oranlı bir zammın, zaten zor durumda olan halkı daha da mağdur edeceği ortada.

Vatandaşlar, bu fahiş zammın geri alınması için yetkililere sesleniyor. Ulaşım gibi temel bir hizmetin bu denli pahalı hale gelmesi, büyük bir tepki çekiyor. Belediye yönetiminin, bu kararını gözden geçirmesi ve halkın sesine kulak vermesi bekleniyor.




Bu haber 962 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI