Bugun...



İDEV Başkan Yardımcısı Taş: İnsanlar kitap okuyarak çok kıymetli bir meblağa ulaşacaktır

"Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla kitap okumanın önemi ve gerekliliği hakkında konuşan İdeal Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Medeni Taş, okuma alışkanlığının nasıl kazandırılması hususunda önemli tavsiyelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2024 17:12

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: İnsanlar kitap okuyarak çok kıymetli bir meblağa ulaşacaktır

 

 

Kitabın her gün hatırlanması ve okunması gerektiğini belirten İdeal Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Medeni Taş, okunulacak olan kitabın kritiği ve tahlili yapılması durumunda da okuma anlamında ciddi bir otokontrol mekanizması sağlayacağına vurgu yaptı.

Bireyler kitap okumayı daha verimli bir zamanda ve kitabının da boş bir zamana indirgenecek kadar basit bir aktivite olarak görülmemesinin altını çizen Taş, tavsiyelerini 5 madde halinde sıraladı.  

Medeni Taş

Kitapların insanın vefalı ve sadık dostları olduğunu dile getiren Taş, "Meşhur bir serlevhadır kitap okumaya dair. Derler ki 'her insan bir kitaptır' okumasını bilene. Bu güzel ve kıymetli veciz sözün altına bir şerh düşecek olursak bunu söylememiz isabetli olacaktır. Aslında 'her kitapta bir insandır' açmasını bilene. Kitaplar insana gücenmeyen, darılmayan, kırmayan, vefalı ve faydalı sadık dostlarıdır. Kitap okuma mevzusu gündeme geldiği vakit bir çoğumuz 'kitap okumak faydalıdır' diye söylüyoruz ama bizim kitap okumaya dair ilişkilerimiz pek iyi değildir. Dolayısıyla böylesi bir günde kitap okumanın önemine ve verimli bir zemine oturtulması adına İdeal Eğitim Vakfı olarak 5 tavsiyede bulunmak istiyoruz." dedi.

Taş, İdeal Eğitim Vakfı olarak kitap okuma öneminin tavsiyelerini 5 madde halinde şu şekilde sıraladı:

"Özellikle her okur kitap okumak için kendi gündelik hayatına uygun bir zaman oluşturması gerekir. Bu zamanın en iyisini ve günü kendisi bilir. Ancak birçok insan kitaba dair 'boş zamanlarımda kitap okuyorum' der. Oysaki kitap, boş bir zamana indirgenecek kadar basit bir aktivite değildir. Kitap okumanın verimli bir zamanı da vardır. Bu, özellikle güne başlama saatleridir. Zihnin çok saf ve berrak olduğu bir saatte yapılacak okumalar diğer saatlerde yapılacak okumalara göre daha istifalı olacaktır.

Kitaba yönelik bir bütçe ayırmamız gerekiyor. Yani her birey çocuk kendi harçlığından, öğrenci bursundan, çalışan kendi maaşından aylık bir kitap dahi olsa kitap alma aktivitesinde bulunması gerekir. Zira insan gördüğü ve dokunduğu her şeye meyyaldir. Evinde oluşacak bir kütüphane, zaman içerisinde ona ciddi manada bir bilgi etkinliği ve aktivitesi sunacaktır.

Her önüne gelen kitap değil, faydalı ve seçkin kitapları okumalıyız. Çünkü her kitap kendi yazarının düşünce dünyasını ve amacını yansıtır. Peygamber Efendimiz 'Faydasız ilimden Allah'a sığınırım' demiştir. Biz de bu minvalde her kitap değil de işin erbabına danışarak okuma listesini oluşturmamız gerekir.

Kitap dostları edinilelim. Birlikte kitap okuyacağımız, kritiği ve tahlilleri yapacağımız arkadaşlar edinilelim. Bizim için kitap okuma anlamında ciddi bir otokontrol mekanizması sağlayacaktır. Ayrıca yapılan araştırmalarda yalnız başına okunan kitaplar ile kritiği ve tahlili yapılmış kitaplar arasında ciddi bir anlama farkı vardır.

Kitap okumaya dair günlük bir miktarın ve sınırın asgari okuma sayfasının belirlenmesi lazımdır. Çünkü bir insanın günde 20 dakika gibi çok kısa bir sürede ayırdığı bir okumada günde 10 sayfa okursa ayda 300 sayfa demektir. Dolayısıyla insanı zaman içerisinde çok kıymetli bir meblağa ulaştıracaktır. 




Bu haber 276 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI