Bugun...



STK'lardan "Kur'an'a Saygı Mitingi"ne davet

Diyarbakır'da faklı alanlarda hizmet çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşları, Avrupa ülkelerinde son günlerde Kur'an-ı Kerime yönelik yapılan saldırıları telin etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan mitinge katılım çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 28-07-2023 12:12

STK'lardan

 

İsveç başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerimin yakılması dünya Müslümanlarının tepkisine neden oluyor.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçakça saldırıları telin etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı pazar günü saat 17.00'de Diyarbakır İstasyon Meydanında "Kur'an'a Saygı" temasıyla miting düzenliyor.

İTTİHADUL ULEMA, MEMUR-SEN, AGD, ÖĞ-DER ve Diyanet Sendika temsilcileri düzenlenecek mitinge destek çağrısında bulunarak tüm Diyarbakır halkını davet etti.

"Müslümanların organizeli bir şekilde Kur'an'a yapılan bu saldırılara tepki göstermeleri gerekir"

 

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer

Destek açıklamasında bulunan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, "Bilindiği üzere geçmiş yıllarda Selman Rüşdi diye bir şeytan çıktı ve İslam'ın mukaddesatına Kur'an-ı Kerim'e hakaret içeren bir kitap yazdı. Müslümanların tepkisi üzerine kaçmak zorunda kaldı. Son yıllarda fikir özgürlüğü adı altında Müslümanların mukaddesatına saldırılar yapılıyor. Bizim fikir özgürlüğümüz batı değerleri ile değerlendirilemez. Onların fikir özgürlüğü diye hakaret ettiği Müslümanların kutsal kitabıdır. Müslümanlar organizeli bir şekilde hep birlikte Kur'an'a yönelik yapılan bu saldırılara tepki göstermeleri gerekir. Bu anlamda pazar günü Diyarbakır'da yapılacak Kur'an'a saygı mitingine hiçbir bahaneye sığınmadan Müslümanların ailece katılması gerekir. Kur'an'ın sahipsiz olmadığını, Kur'an'ın etrafında birlik olabileceklerini bütün dünyaya göstermeleri gerekir." dedi.

Diyanet Sendikalarından Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız yaptığı davet çağrısında, dünyaya örnek olabilecek şekilde tüm Müslümanların programa katılmaları yönünde çağrıda bulunarak şunları söyledi:

 

Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız

"Bilindiği üzere Cenab-ı Allah'ın bütün kâinata ve alemlere yön verdiği Kur'an-ı Kerim'e bugünlerde yapılan saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizlere adaleti ve iyiliği emreder, kötülükten sakınmamızı isterken maalesef gayri müslimler Kur'an-ı Kerim'e tahammül edemiyor, saygısızlık yapıyor. Bizler kesinlikle buna razı değiliz, lanetliyoruz. Pazar günü istasyon meydanında Kur'an'a saygı mitingi düzenlenecek. Dünyaya örnek olabilmemiz için tüm kardeşlerimizin mitinge katılmalarını istiyoruz. Çünkü Kur'an hepimizin anayasasıdır, kitabıdır. Buna sahip çıkmalıyız."

"Memur-sen camiası olarak hafta sonu istasyon meydanında yerimizi alacağız"

 

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir

Son dönemlerde İslamofobi saldırıların yükselişe geçtiğini belirten ve bütün bu saldırıların arkasında derin bir aklın yattığına vurgu yapan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, bunu masumane okumanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Özellikle Danimarka, Hollanda, İsviçre üçgeninde yoğunlaşan saldırılar diğer ülkelere sıçrama tehlikesi barındırıyor. İslam medeniyeti, kutsal içeriği olan herhangi bir inancın müntesiplerini incitecek hiçbir saldırıyı kabul etmez ama demokrasi ve insan hakları alanında Avrupa her seferinde sınıfta kalıyor ve Müslümanların inancına yönelik saldırılara yardım ve yataklık ediyor. Müslümanlar olarak bu saldırıları asla tasvip etmiyor, en şiddetli şekilde telin ediyoruz. Bu konuda her türlü tepkiyi veren yapıların haklarını teslim ediyor ve takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın İslam medeniyetinin çok önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu hatırlatan Tekdemir, "Diyarbakır'ın tarihi ve inanç dokusu, elbette çok önemli ve farklı tepkilere ev sahipliği yapacak. Diyarbakır halkı olarak bu saldırılar söz konusu olduğu zaman en şiddetli tepkileri göstermiş ve buna ilişkin tavırlarımızı netleştirebilmişizdir. Dolayısıyla pazar günü istasyon meydanında Kur'an'a saygı mitingi düzenlenecek. Çağrımız, tüm halkımızın bu mitinge katılımı yönündedir. Halkımız ellerinde Kur'an-ı Kerim'leriyle istasyon meydanına giderek Avrupa'da yükselişe geçen bu saldırılara karşı tepkilerini ortaya koysunlar. Bizler de Memur-sen camiası olarak hafta sonu inşallah istasyon meydanında bu tepki ağı içerisindeki yerimizi alacağız." şeklinde konuştu.

"Kutsallarımıza yapılan hiçbir hakareti kabul etmeyiz, lanetliyoruz"

 

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz

Hafta sonu düzenlenecek olan mitinge bir çağrıda Diyanet-Sen Diyarbakır şubesinden geldi. "Kur'an'a Saygı Mitingi"ne katılım çağrısında bulunan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, yapılacak olan programa da bütün Müslümanların destek vermesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "Kur'an-ı Kerim bütün Müslümanlar için önem arz eden bir kitabımızdır ve ondan asla vazgeçmeyiz. Bizim için değerlidir, kutsaldır. Kutsallarımıza yapılan hiçbir hakareti kabul etmeyiz, lanetliyoruz. Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakarete karşı pazar günü yapılacak olan programa da bütün Müslümanların destek vermesini istiyoruz." diye belirtti.

 

ÖĞ-DER Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Sevgili

Yapılan kınamaların yetersiz olduğunu, yaptırım yoluna gidilmesi gerektiğinin altını çizen Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Sevgili, bu konuda Müslümanlara düşen öncelikli görevin birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yaptı.

Sevgili, "İslam düşmanları rahat durmuyorlar ve aziz Kur'an'ımıza İsveç'te hunharca saldırıda bulundular. Bütün Müslümanların ayaklanmasını ve İsveç hükümetini protesto etmesi gerekirdi. İsveç hükümetinin büyükelçisi ve memurlarının Türkiye'den gönderilmesi, oradaki elçi ve memurlarımızın da ülkeye çağrılması gerekirdi." dedi.

"İstasyon meydanındaki telin mitingine bütün Müslüman kardeşlerimizi davet ediyoruz"

"Elbette ki onları telin edeceğiz fakat bu mitingler yeterli değil" diyerek konuşmasını sürdüren Sevgili, "Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de 'Sen onların dinlerine uymadıkça, yahudi ve hristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olmazlar' diye buyurmaktadır. Onlar bizim dostumuz olamayacağı gibi bizlerde onların dostu değiliz. Onlar din düşmanlarıdır, Allah'ın nimetlerini inkâr eden insanlardır. Müslümanlara düşen görev birlik ve beraberliktir. Müslümanlar İslam düşmanlarını tanısın ve gereğini yapsınlar. Pazar günkü İstasyon meydanındaki telin mitingine bütün Müslüman kardeşlerimizi davet ediyoruz. Cenab-ı Hak çalışanların gayretini muvaffak etsin, karşılıksız bırakmasın." ifadelerini kullandı.

Programa davet çağrısında bulunan Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayan ise şunları söyledi:

 

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayan

"Kur'an'a yapılan hadsiz, alçakça saldırıları protesto etmek için Peygamber Sevdalılarının pazar günü saat 17.00'de istasyon meydanında düzenlediği programa herkesi davet ediyorum. Bu bağlamda Kur'an'ın içindeki ahlaka, imana, hukuka, ekonomiye, siyasete ve adalet mefhumuna riayet ettiğimiz takdirde Kur'an'ın yakılmasının önüne bir nebze de olsa geçmiş oluruz. Hadis'te 'Kur’ân’la amel eden Müslüman kişi ve toplumları Allah yükseltir; onunla amel etmeyenleri ise alçaltır' diye buyurulmaktadır. Bu bağlamda belki de Kur'an'a yapılan saygısızlıkları gerçekleştiren alçakları ve buna izin veren yetkilileri kınıyoruz. Bu pazar günü yapılacak olan etkinliğe de tüm halkımızı ve teşkilatımızı davet ediyoruz." 




Bu haber 587 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI