Bugun...



Diyarbakır direniş nöbetindeydi

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik 7 ekim itibariyle arttırdığı saldırıların ilk anından bu yana direnişe olan desteğini haykıran Diyarbakır, bu gece de meydanlardaydı.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 00:10

Diyarbakır  direniş nöbetindeydi

 

 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının başlatmış olduğu direniş nöbeti kapsamında bu akşamda meydanları dolduran Diyarbakırlılar, ahde vefalarını bir kez daha ispatladı.

Merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü Kavşağında bulunan Gazze'ye Destek Çadırı önünde düzenlenen program Ömer Akgül Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Dr. Sertaç Tekdal

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Sertaç Tekdal, islam ülkelerin yöneticilerine seslenerek "zelil bir şekilde ölmektense izzetle ölmeyi tercih edin" çağrısında bulundu. 

"Bu yiğitler siyonistlerin dünya sevgisinden daha çok Kudüs için feda olmayı seviyor"

Siyonist çete ve destekçisi Avrupa'dan medet umulmayacağını söyleyen Tekdal, "Onlar ki peygamberlerine ihanet ettiler, siyonist çeteyi İslam ümmetinin bağrına yerleştirdiler, Bosna'da katliamlar yaşanırken Irak'a ve Afganistan'a sessiz kaldılar. Zira akan kan Müslüman kanı olduktan sonra onların asla umurunda değil. Ancak şunu bilmelidirler ki inanmasak da eğer bir gün siyonist çete İslam ümmetine galip gelirse batı dünyasının onları da katletmeyeceklerine inanıyorlar mı? Vallahi onlara da acımayacaklardır." ifadelerini kullandı.

"Bizim çözüm adresimiz ümmettir" diyerek konuşmasını sürdüren Tekdal, "Bugün bir avuç yiğit mücahid İslam ümmetinin izzet ve şerefini koruyabilecek bir direniş sergiliyor. Az sayılarıyla büyük bir güce karşılık gerçekleştirdikleri Aksa Tufanı, siyonistleri kudurttu. İslam ümmeti bugün onlarla azizdir, şeref buluyor. Onlar ümmete moral pompalıyor. Siyonist çetenin saldırıları karşısında kimi müminler ağlamamayı kimi kucağında şehid olmuş evladı için 'Aksa'ya feda olsun' diyebiliyor. Bu yiğitler siyonistlerin dünya sevgisinden daha çok Kudüs için feda olmayı seviyor. Durum böyleyken siyonistler bu yiğitlere ne yapabilir ki?" şeklinde konuştu.

"İslam ümmetinin liderleri ölümden korkup kaçarlarsa israilin ölümlerinden kurtulamayacaktır"

HAMAS'ın mücadelesinin yanında ümmete düşen görevleri hatırlatan Tekdal, "Ümmetin bu izzete layık olabilmesi için adım atmak durumundadır. Bizler miting ve etkinlik alanlarında haykırıyoruz, haykırmamız gerekiyor. Yetimler Vakfı ve benzeri STK'ların yaptığı gibi maddi yardım çalışmalarını desteklemek gerekir. Bunların yanında en önemlisi de duadır. Bizler bu yapabileceklerimiz konusunda üzerimize düşeni yerine getirirsek yapamadıklarımız hususunda Allah bize destek verecektir." dedi.

Tekdal, yöneticilere seslenerek şu ifadelere yer verdi:

"İslam ümmetinin liderleri şunu iyi bilmelidirler ki bugün hamdolsun Müslüman halklar onları arkasında ve yeter ki o önderler ses çıkarsınlar, izzet ve şeref vesilesi olan davaya sahip çıksınlar. Onlar ölümden veya israilden korkup kaçarlarsa asla israilin ölümlerinden kurtulamayacaktır. En güzel örnek Selahaddin-i Eyyubi dönemidir. O, Kudüs ve Mescid-i Aksa için mücadele verirken kendisine ihanet eden vezirler ölümden korkup maddi saltanat peşinde koştular. Onlar, at sırtında 30 yıl kılıç mücadelesi veren Selahaddin-i Eyyubi'den önce ölümle zelil bir şekilde tanıştılar. Bizde o liderlere izzetli ölümü tavsiye ediyoruz."

 

Yahya Oğraş

"Eğer onlara ait üsleri kapatırsanız şu halkın gözünde kahraman olursunuz"

Tekdal'ın konuşmasının ardından bir hitabı da HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş gerçekleştirdi.

Şu anda oluşan savaş ortamında dengelerin eşit olmamasına rağmen işgal rejiminin düşeceği zelil durumu İslam tarihindeki kıssalarla aktaran Oğraş, meydanlardan yükselen taleplerin karşılanması durumunda söz konusu ülke yöneticilerinin bu ümmetin nazarında birer kahraman olacağının altını çizdi.

Mute'de bir avuç sahabenin Bizans'a karşı vermiş olduğu mücadeledeki gibi bugün modern haçlı zihniyetinin Yahudilerle birleşerek bir avuç HAMAS'lıya saldırdığını söyleyen Oğraş, "Mute'de ashap manevra ve dualarla onlara galip geldiyse El Kassam mücahitleri de Diyarbakırlıların duasıyla galip gelecektir."ifadelerine yer verdi.

Oluşturulan algı operasyonlarına da değinen Oğraş, "Şu anda bütün dünya bir olmuş, 'bu Filistin-israil savaşıdır, Filistin vakti zamanında topraklarını sattığı için bugün acısını çekiyor' şeklinde algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Şunu diyoruz: ikiyüzlü bir algıyla sizler El Kassam'ı dize getiremeyeceksiniz. Bizler bunu en modern zalim ile en garip mazlumun savaşı olarak görüyoruz. Bu savaş değildir, soykırımdır. Çünkü savaş orantılı güçler arasında yapılır." şeklinde konuştu.

Oğraş, "Ey ümmetin liderleri halklarınızın çığlıklarını duyun. Bu çığlıklar Gazze'deki çocukların, kadınların çığlıklarıdır. Bugün kalp ile buğz etmenin, kınamanın zamanı değildir. Eğer karar alıp onlara ait üsleri kapatırsanız şu halkın gözünde kahraman olursunuz." dedi.

Program, Molla Münir Şanlı'nın yaptığı dua ile sona erdi. 




Bu haber 603 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI