Bugun...



DİYARBAKIR’DA STEM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Scientix Projesi kapsamında, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından 21-23 Haziran 2023 tarihleri arasında STEM Koordinasyon Merkezi’nde ‘Scientix Projesi Kapsamında STEM Eğitimi Çalıştayı’ düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 23-06-2023 19:19

DİYARBAKIR’DA STEM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

ARGE Birimi Sorumlusu ve Scientix Elçisi Seda Coşkun Eliküçük, Scientix Elçisi Nevzat Can ve ARGE Proje Koordinatörü Dr. Yasemin Tekin tarafından planlanan çalıştaya, Diyarbakır’da görev yapan farklı branşlardan 40 öğretmen katıldı.

Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientixportalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlıyor. STEM eğitiminin hedefi ise okullarda; sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenci merkezli eğitimi yaygınlaştırmak. STEM eğitimi sayesinde öğrenciler fen, teknoloji, mühendislik, matematik derslerinde öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanarak problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliklerini geliştirebiliyor.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut’un da katıldığı çalıştayda, YEĞİTEK Scientix STEM Koordinatörü Dr. Tunç Akdur ve EDUSIMSTEAM Mesleki Gelişim Sorumlusu Özge Taştan; Scientix projesi ve EDUSIMSTEAM projeleri hakkında bilgilendirme, Scientix Türkiye Elçileri Seda Coşkun Eliküçük, Nevzat Can ve Tuba Güler, ARGE Proje Koordinatörü Dr. Yasemin Fatma Tekin ve Dicle Üniversitesi’nden Dr. Gonca Çakmak tarafından STEM, STEM ders planları ve prototip geliştirme, Robotik ve Kodlama,Web 2.0/ Web 3.0 araçları konularında sunum ve atölye çalışmaları yapıldı.

Çalıştay sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut tarafından eğitmen ve katılımcılara sertifikaları verildi.




Bu haber 1052 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI