Bugun...



Diyarbakır'ın Ulaşım Altyapısına Önemli Katkı: Şeyh Sait Bulvarı İle Yeni Çevre Yolu Projesi Başlatıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Abdullah Çiftçi Önderliğinde, Şehri Rahatlatacak Çevre Yolu İnşası İçin Çalışmalara Başladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-12-2023 00:01

Diyarbakır'ın Ulaşım Altyapısına Önemli Katkı: Şeyh Sait Bulvarı İle Yeni Çevre Yolu Projesi Başlatıldı

Yasin GÜLER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafik sorunlarına çözüm getirecek önemli bir projenin startını verdi. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Şeyh Sait Bulvarı ile şehrimize çok çok önemli bir çevre yolu kazandırıyoruz" dedi. Projenin ayrıntılarını paylaşan Çiftçi, bulvar üzerindeki hak sahiplerinden alınan muvafakatnamelerle birlikte Silvan yolunu-Elazığ yoluna bağlayacak 12 km uzunluğundaki ve 50 metre genişliğindeki bulvarın hızlı bir şekilde çalışmalarının başladığını belirtti.

Çalışmaların tamamlandığında şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacaklarını vurgulayan Çiftçi, aynı zamanda ilin önemli bir çevre yoluna kavuşmuş olacağını ifade etti. Şehir içi ulaşım ağını güçlendirecek bu projenin, 75 ve 50'lik yol, Necmettin Erbakan Bulvarı, Araştırma Hastanesi ve çevre yoluna bağlantı kurarak şehre değer katacağını dile getirdi.

Çiftçi, Belediye olarak arazilerini yol yapımına bedelsiz olarak tahsis eden vatandaşlara ve süreç içerisinde çalışmalara destek olan imar dairesi başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. "Hayaldi, gerçek oldu. Biz iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam ediniz" diyerek projenin önemine vurgu yaptı. Şehrin gelişimine önemli bir katkı sunacak olan bu çevre yolunun tamamlanmasıyla birlikte Diyarbakır'ın ulaşım altyapısı daha da güçlenecek.




Bu haber 3590 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI