Bugun...



Diyarbakır Kayapınar Mahallesi'nde Yılmaz Güney Caddesi, Pislik İçinde Bırakıldı!

Mahalle ve site sakinleri, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Medya Mahallesi ve Yılmaz Güney Caddesi'nde yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Temizlik çalışmalarının yeterince yapılmadığı, logarların tıkalı olduğu ve su birikintilerinin oluştuğu belirtilen bölgede, mahalle sakinleri belediye yetkililerine sesleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2023 00:01

Diyarbakır Kayapınar Mahallesi'nde Yılmaz Güney Caddesi, Pislik İçinde Bırakıldı!

Haber Merkezi - Diyarbakır Kayapınar Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Yılmaz Güney Caddesi, zamanla pislik yuvasına dönüşmüş durumda. Mahalle ve site sakinleri, bu durumun çevresel sağlık riskleri oluşturduğunu ifade ederek, belediyenin sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunuyor.

Sakinlerden Gelen İhbarelere Kulak Tıkayan Belediye?

Mahalle sakinleri, temizlik ekiplerinin bölgeye yeterince müdahale etmediğini ve logar temizleme çalışmalarının yapılmadığını dile getiriyor. Bu nedenle yağmur suyu tahliye sistemlerinin işlevini yitirdiği, sokaklarda su birikintilerinin oluştuğu belirtiliyor. Bu durumun hem görüntü kirliliğine neden olduğu hem de sivrisinek gibi haşerelerin üremesine zemin hazırladığı vurgulanıyor.

Belediye Yetkililerine Çağrı: "Çözüm İstiyoruz!

Mahalle sakinleri, yaşadıkları çevre sorunlarının bir an önce çözülmesi için belediye yetkililerine çağrı yapıyor. Temizlik ekiplerinin düzenli olarak bölgeye gelmesini ve logarların temizlenmesini talep eden sakinler, aksi takdirde sağlık sorunları yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Yaşanan bu çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması için mahalle sakinleri ve belediye yetkilileri arasında bir diyalog başlatılması beklenirken, çevre bilincinin artırılması ve temiz bir yaşam alanının sağlanması adına adımların atılması talep ediliyor.




Bu haber 1291 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI