Bugun...



Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin Tamamlanma Tarihi Belirsizliğini Koruyor

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, inşaatın yavaş ilerlemesinden endişeli

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2024 00:01

Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin Tamamlanma Tarihi Belirsizliğini Koruyor

 

 

6.ve 7. Dönem AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin tamamlanma süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, inşaatın yavaş ilerlemesinden duyduğu endişeyi dile getirdi. Parlak, "Şehir Hastanesi ne zaman bitecek?" sorusunu gündeme getirerek, hastanenin şehre ve bölgeye sağlayacağı faydaları vurguladı.

Parlak açıklamasında, "Diyarbakır'da sağlık alanında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son yıllarda çok büyük mesafe aldığını gözlemliyoruz. Bu bağlamda şehrimiz ve bölgemiz için büyük öneme sahip Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin yapılmasına karar verildi. Sadece Diyarbakır değil, bölge illerinden gelen hastalara da hizmet verecek olan Şehir Hastanemiz, Diyarbakır'ın sağlık turizmi potansiyelini çok yüksek bir seviyeye taşıyacaktır. Bu yatırımlarla sadece Diyarbakır'ın değil, bölgeden ve Orta Doğu'dan gelecek hastalara da en iyi hizmeti sunacak bir hastane olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Bölgenin Sağlık Üssü Olacak

Parlak, hastanenin tamamlanmasıyla birlikte Diyarbakır'ın bölgenin sağlık üssü haline geleceğini belirtti. "Bu yatırımla sağlık hizmetine erişim daha kolay hale gelecek ve sağlık alanındaki yatırımların tamamlanmasıyla şehrimiz, bölgenin sağlık üssü olacaktır. Hastane, içinde sağlık hizmetlerinin yanı sıra spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu gibi olanakları barındıran büyük bir sağlık kompleksi olarak hizmet verecektir" dedi.

İnşaat Süreci ve Yaşanan Gecikmeler

Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesinin 23-29 Kasım 2022 tarihlerinde yapıldığını ve inşaatına 6 Nisan 2023 tarihinde başlandığını belirten Parlak, hastanenin Temmuz 2025'te tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Ancak inşaat sürecinde yaşanan gecikmelere dikkat çeken Parlak, "Yapım işi yılan hikayesine dönen Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatını üstlenen firma, şu ana kadar inşaatın ancak %8'ini tamamlayabilmiştir. Firma bu hızla devam ederse, maalesef Şehir Hastanemizin bitirilmesi uzun yıllar alacaktır" diyerek endişelerini dile getirdi.

Sonuç ve Beklentiler

Parlak, Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin tamamlanmasının, bölge halkı ve sağlık turizmi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, inşaatın hızlandırılması gerektiğini belirtti. Hastanenin bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasının, Diyarbakır'ın ve bölgenin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılayacağını ve sağlık turizmi potansiyelini artıracağını söyledi. Parlak, yetkililere ve inşaat firmasına çağrıda bulunarak, projeyi planlanan sürede bitirmek için gerekli adımların atılmasını istedi.




Bu haber 1048 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI