Bugun...



Diyarbakırlı anne ve çocuklar Gazze için oturma eylemi yaptı

Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilikleri tarafından "Gazze'deki Katliamın Durdurulması İçin Anne ve Çocuklar El Ele" sloganıyla tarihi On Gözlü Köprü'de "Katliam Durdurulsun" etkinliği düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2024 19:01

Diyarbakırlı anne ve çocuklar Gazze için oturma eylemi yaptı


    

 

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü katliam ve soykırımlara dikkat çekmek, gündemde tutmak amacıyla İslami sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilikleri tarihi On Gözlü Köprü'de "Katliam Durdurulsun" temasıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Gazzeli anneler ile dayanışma amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında bir araya gelen Diyarbakırlı anne ve çocuklar köprüden aşağıya dev Filistin bayrağı sarkıttı. 5 dakikalık siren sesi eşliğinde oturma eylemi gerçekleştiren anne ve çocuklar, seslendirilen ezgilerden sonra basın açıklaması yaptı.

 

"Bir milyon 400 bin insan Refah Sınır Kapısı'nda açlığa, susuzluğa ve ölüme terk edilmiş"

Hazırlanan basın açıklamasını Avukat Elif Fidantek okudu.

İşgal rejiminin yüz yıla yakın bir süredir Filistin halkına sistematik bir şekilde zulmettiğini ve her yıl sistematik olarak sürdürülen bu zulmün 7 Ekim'den bu yana çok şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirten Fidantek, kadın ve çocuklar başta olmak üzere tüm Gazze halkının bu zulümden etkilendiğini dile getirdi.

Bugün itibariyle 232 gündür saldırılara devam eden ve hiçbir otorite kabul etmeyen siyonist rejimin gerek insan hakları gerekse de uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek soykırım suçu işlediğini hatırlatan Fidantek, "Kadın, çocuk, yaşlı, engelli ayrımı yapmaksızın herkese karşı canice saldıran siyonist rejim, sözde kendini savunma adı altında yaptığı saldırılarla birçok savaş suçu işlemiştir. BM raporlarında da yer aldığı üzere kimyasal silahlar kullanmış, saldırılması yasak olan hastane, okul, ibadethane gibi yerleri tarumar etmiş ve Gazze'de yaşanılacak tek bir yer bırakmayarak bir milyon 400 bin insanı Refah Sınır Kapısı'nda açlığa, susuzluğa ve ölüme terk etmiştir. Tüm dünya tarafından her dakikası canlı canlı takip edilen bu soykırıma karşı merhametli vicdanlar hariç herkes kulaklarını kapatmış ve etkili adım atan tek bir otorite dahi olmamıştır." ifadelerini kullandı.

 

"Söz konusu Filistin olunca uluslararası hukuk unutulmuş, siyonizmi yaşatma çabasına dönüşmüştür"

Her 10 dakikada bir çocuğun ve her iki saatte bir kadının öldüğü Gazze'de şehit sayısının 36 bine ulaştığını, yaralı sayısı 80 bini aştığını ifadelerine ekleyen Fidantek, insani yardıma ulaşamayan kişi sayısının bir milyonu geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Gazze'nin sağlık sistemini ayakta tutan başta Şifa Hastanesi olmak üzere neredeyse tüm hastaneler kullanılamaz hale getirilmiş, ibadet edilecek cami bırakılmamış, sınırlardan insani yardımın geçmesi engellenerek Gazze halkı insan onuruna aykırı olacak şekilde yukarıdan atılan yardımlara muhtaç hale getirilmiştir. BM, insani yardımın Gazze'ye hemen ulaştırılmaması halinde ciddi bir açlık sorununun baş göstereceğini açıklamış, Gazze kendi kaderine terk edilmiştir."

Fidantek, "7 Ekim'den bu yana 77 bin ton patlayıcının kullanıldığı Gazze'de 87 bin konut tamamen yıkılmış, bir milyonu aşkın insan yerinden edilerek Refah Sınır Kapısı'na sıkıştırılmıştır. Son günlerde UCM tarafından siyonist rejim aleyhine verilen kararlar ile sözde olumlu adımlar atılmışsa da verilen kararlar siyonist rejimin saldırılarını etkilememiştir. Bütün uluslararası mekanizmaların işlevsiz olduğu tüm dünya tarafından görülmüş, insan hakları söylemlerden öteye geçmemiş, söz konusu Filistin olunca uluslararası hukuk unutulmuş, yaşam hakkı siyonizmi yaşatma çabasına dönüşmüştür." dedi.

 

"siyonist mallara verilen her kuruş Gazzeli bedenleri parçalamakta ve bu zulme katkı sunmaktadır"

Diyarbakırlı kadın ve çocuklar olarak aylardır durdurulmayan soykırıma karşı Filistinli Müslümanlar ile dayanışma niyetiyle meydanlarda bulunduklarını söyleyen Fidantek "Bugün burada tüm insanlara sesleniyoruz. Meydanlardan ayrılmayın, sesinizi duyurmak için meşru her yolu deneyin, siyonist malları boykot edin, duaya, infaka ve bilinçlendirme çalışmalarına mutlak surette devam edin. Siyonist mallarda yapılan indirimlere, cezbedici vitrinlere kanmayın. Unutmayın siyonist mallara verilen her kuruş Gazzeli küçük bedenleri paramparça etmekte ve bu zulme katkı sunmaktadır." şeklinde konuştu.

 

Fidantek, "Yetkililere sesleniyoruz. siyonizmi durdurmak için elinizden gelen her şeyi yapın. Ticareti ve ilişkileri sonlandırın. Caydırıcı yaptırımlar uygulayın. 8 ayı aşkın süren bu zulmün son bulması ve Gazze halkının esenliğe kavuşmasını Allah'tan niyaz ediyor, kalıcı bir ateşkes talep ediyoruz." diye belirtti.

Program yapılan dua ve çocukların gökyüzüne Filistin bayrağı renginde uçan balon uçurmasıyla sona erdi. 




Bu haber 458 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI