Bugun...



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından üniversite adaylarına tercih rehberi hizmeti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tercih sürecini kolaylaştırmak ve kariyer yolunu seçmeye destek olmak için üniversite ve bölüm/alan bazlı verileri üniversite adaylarının kullanımına sundu.

facebook-paylas
Tarih: 21-07-2023 11:44

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından üniversite adaylarına tercih rehberi hizmeti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı yazılı açıklamada, kritik dönemeçlerden biri olan üniversite tercih döneminin geldiğini hatırlattı.

Kacır, "Kaygılarınızı, tereddütlerinizi, içinde bulunduğunuz süreçteki kararsızlıklarınızı anlıyorum. 'En doğru tercihi nasıl yapabilirim?' sorusuna cevap aradığınız bu günlerde size destek olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda; Bakanlığımız tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin ve tercihlerinize ışık tutabilecek verileri bu sizlerin kullanımına sunuyoruz." dedi.

Adaylara, sadece tercih kılavuzlarına, taban puanlara ve sıralamalara bakarak karar vermemesini öneren Kacır, "Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversiteleri, bölümleri mutlaka bizzat ziyaret edin. Mezunu olmayı hayal ettiğiniz bölümde eğitim görmüş kişilerle iletişime geçmeye çalışın. Araştırma merkezlerini ve enstitüleri, teknoparkları, Ar-Ge ve tasarım merkezlerini görmeyi ihmal etmeyin.

Burada paylaştığımız verilerin geçtiğimiz döneme ait olduğu ve yeni kurulan üniversitelerin de gelecekte benzer başarılara imza atabileceğini de mutlaka dikkate alın." ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır, Twitter hesabından ise şunları kaydetti:

"Tercih dönemindeki genç arkadaşlarım! Tercih sürecinizi kolaylaştırmak ve kariyer yolunu seçmenize destek olmak için Bakanlığımızdaki üniversite ve bölüm/alan bazlı verileri kullanımınıza sunuyoruz.

Yapacağınız tercihler şimdiden hayırlı olsun!

Lütfen sadece tercih kılavuzlarına, taban puanlara ve sıralamalara bakarak karar vermeyin. Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversiteleri, bölümleri mutlaka ziyaret edin. Mezunu olmayı hayal ettiğiniz bölümde eğitim görmüş kişilerle iletişime geçin.

Araştırma merkezlerini ve enstitüleri, teknoparkları, Ar-Ge ve tasarım merkezlerini görmeyi ihmal etmeyin. Burada paylaştığımız verilerin geçtiğimiz döneme ait olduğunu ve yeni kurulan üniversitelerin de gelecekte benzer başarılara imza atabileceğini de mutlaka dikkate alın.

Türkiye Yüzyılı hedefine inanan, Milli Teknoloji Hamlesi ideallerine sahip çıkan gençler olarak, geleceğiniz adına en doğru kararı vereceğinizden şüphem yok. Sizlerden beklentimiz, dünyanın değişimine öncülük edecek işlere imza atma iddiasından ve hayallerinizden vazgeçmemenizdir.

Kararınız ne olursa olsun, Milli Teknoloji Hamlemizin en önemli unsuru olan siz gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizden emin olmanızı isterim.

Ülkemizi müreffeh ve tam bağımsız yarınlara taşıyacağınıza inanıyoruz.

Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun"

Söz konusu rehbere, https://www.sanayi.gov.tr/tercih-rehberi adresinden ulaşılabiliyor

 




Bu haber 985 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI