Bugun...



Meta, Filistin ve Gazze Paylaşımlarına Yönelik Kısıtlamalarını Genişletiyor

Önceki Dönem AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak'ın Sosyal Medya Hesabı Filistin Paylaşımları Nedeniyle Kapatıldı

facebook-paylas
Güncelleme: 22-06-2024 12:35:33 Tarih: 22-06-2024 11:56

Meta, Filistin ve Gazze Paylaşımlarına Yönelik Kısıtlamalarını Genişletiyor

 

 

Yasin GÜLER - AK Parti Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yanı sıra AK Parti MKYK üyeliği yapmış olan ve sosyal meselelerdeki hassasiyeti ile bilinen Alaattin Parlak'ın sosyal medya hesabı, Filistin ve Gazze paylaşımları nedeniyle Facebook tarafından kapatıldı. Meta'ya ait olan Facebook'un yanı sıra, Instagram ve WhatsApp platformlarında da Filistin veya Gazze paylaşımlarının engellendiği biliniyor. Meta kuruluşu, bu tür paylaşımlara yönelik kısıtlamalarını hesap kapatma eylemine kadar genişletti.

Alaattin Parlak, yıllardır birçok sivil toplum kuruluşunda etkin görevler alarak sosyal meselelere duyarlılığı ile tanınan bir isim. Özellikle Filistin ve Gazze konusundaki hassasiyeti ve bu konulara dair yaptığı paylaşımlar, geniş bir kitle tarafından takip ediliyordu. Ancak, Parlak'ın bu paylaşımlarının Facebook tarafından engellenmesi ve nihayetinde hesabının kapatılması, sosyal medya platformlarının ifade özgürlüğü üzerindeki etkisini bir kez daha gündeme getirdi.

Facebook'un bu tür kısıtlamaları, sadece Alaattin Parlak ile sınırlı kalmayıp, diğer kullanıcıların da Filistin ve Gazze ile ilgili içeriklerini paylaşmalarını zorlaştırdığı görülüyor. Meta'nın sahibi olduğu platformlarda benzer içeriklerin engellenmesi, bu bölgelerde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek isteyen aktivistler ve kullanıcılar için büyük bir engel teşkil ediyor.

Alaattin Parlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sosyal medya platformlarının bu tür kısıtlamalarla ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini ve dünya genelinde yaşanan önemli olaylara dikkat çekme çabalarını baltaladığını vurguladı. Parlak, "Filistin ve Gazze'de yaşanan zulmü dünyaya duyurmak bir insanlık görevi. Sosyal medya platformlarının bu görevi engellemesi kabul edilemez" dedi.

Bu gelişme, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük yankı uyandırdı ve Meta'nın bu tür kısıtlamalara devam edip etmeyeceği konusunda tartışmaları ateşledi. Birçok insan hakları savunucusu ve aktivist, sosyal medya devlerinin bu tür politikalarının gözden geçirilmesi ve ifade özgürlüğünün korunması gerektiğini savunuyor.

Alaattin Parlak'ın hesabının kapatılması, sosyal medya platformlarının içerik denetleme politikaları ve bu politikaların uygulanma şekli üzerine geniş çaplı bir tartışma başlattı. Bu durum, sosyal medya kullanıcılarının, platformların politikaları karşısında ne kadar savunmasız olabileceğini ve bu politikaların ne tür sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.




Bu haber 988 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI