Bugun...



İslami STK'lar: Bayramda Gazze'yi unutmayalım

İTTİHADUL ULEMA ve Şehidler Kervanı Platformu, Ramazan Bayramı münasebetiyle başta mazlum Gazze halkı olmak üzere tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2024 00:08

İslami STK'lar: Bayramda Gazze'yi unutmayalım


    

 

İTTİHADUL ULEMA ve Şehidler Kervanı Platformu, Ramazan Bayramı dolayısıyla paylaştıkları bayram mesajında, siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaptığı soykırım ve katliamın 6 aydır sürdüğüne dikkat çekti

Açıklamada, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyalarında zulme uğrayan Müslümanlar için dua edilmesini ve boykot listelerinde olan siyonist rejim mallarının hem bayram günlerinde hem de bayramdan sonra alınmamasına özen gösterilmesine değinildi.


İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, "Ramazan ayında ibadetlerimizi yaptık ve günahlarımızdan tövbe ettik. Yeni bir sayfa ve defteri açtığımıza göre bir daha günahlara girmeyelim. Peygamber Efendimiz 'Kim bayram günlerinde günah yaparsa ve Allah'ın emirlerinden çıkarsa sanki kıyamet gününde günah yapmıştır.' diye buyurur. Bundan dolayı bayramlarımız da lazımdır ki Kur'an ve sünnet çerçevesinde olmalıdır. Kur'an ve sünnet bayram günlerinde bizden ne istiyor? Sıla-i Rahim, kabir ziyareti, bayram namazını kılmamız gibi şeyleri yapmamız lazım. Gazzeli ve Filistinli Müslümanlar işgalci israilin zulmünün altındadır. Boykotta olan israilin mallarını bayramda almayalım ve bayramdan sonra da almamaya devam edelim. Gazze'nin, Filistin'in, El Kassam Tugayları'nın, mukavemet içinde olanların ve bütün Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutluyorum." şeklinde konuştu.  

Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ise "Bayramlar sevinç ve neşe günleridir. Ama maalesef Müslümanlar olarak bizlerin paramparça oluşumuzun, ittifakımızın, birliğimizin, vahdetimizin olmayışı nedeniyle her tarafta fitne, fesat, kan ve göz yaşı var. 7 Ekim'den itibaren israilin Gazze'ye yaptığı vahşi saldırıları ve katliamları halen de devam ediyor. Buna rağmen biz Müslümanlar olarak umudumuzu kesmiyoruz ve yitirmiyoruz. Bizi inanıyoruz ve biliyoruz ki Allah bize bu müjdeyi veriyor. 'Eğer inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz' buyurmaktadır.  Bu meyanda Şehidler Kervanı Platformu olarak Gazze'nin ve Yemen'in kahramanlarının mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyoruz. Yüce Allah'tan temennimiz ve arzumuz odur ki inşallah bu bayramı ve bayramda yapılacak duaların İslam ümmetinin birleşmesine ve Müslümanların mazlumiyetten kurtulmasına vesile kılmasıdır. Şehidler Kervanı Platformu olarak başta Gazze olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik eder ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca tüm şehidlerimizin ve şehid ailelerimizin bayramını da tebrik eder ve kendilerine sabrı cemil diliyorum." ifadelerini kullandı. 
 




Bu haber 383 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI