Bugun...



Dr. Akkari: Gazze teslim olmadı ve asla teslim olmayacak

HAMAS Lideri İsmail Heniye'nin şehit olan çocukları ve torunları için kılınan gıyabi cenaze namazında konuşan Filistin Direnişi yetkilerinden Dr. Musa Akkari, "Evlatlarımızın kanları sokakları ve duvarları boyadı. Gazze halkının üzerine 70 bin ton patlayıcı ile saldırdılar ama Gazze teslim olmadı ve asla teslim olmayacak." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 12-04-2024 18:20

Dr. Akkari: Gazze teslim olmadı ve asla teslim olmayacak

 

HAMAS Lideri İsmail Heniye'nin Ramazan Bayramı'nın birinci günü şehit olan 3 oğlu, 4 torunu ve Filistin şehitleri için fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazı, cuma namazının ardından Filistin Direnişi yetkililerinden Musa Akkari tarafından kıldırıldı.

"Mücahitler ile komutanlarımız arasındaki tek fark komutanların şehadete bir adım daha yakın olmalarıdır"

Kıldırdığı gıyabi cenaze namaznın ardından Allah'u Teâlâ'nın müminlerin canlarını ve mallarını kendilerine karşılığında cennet verilmek üzere satın aldığını anlatan ayeti kerimeyi hatırlatarak konuşmasına başlayan Filistin Direnişi yetkilerinden Dr. Musa Akkari, "Cihat, şehadet, esaret, kanların akıtılması şereftir. Cihat meydanlarındaki mücahitler ile komutanlarımız arasında hiçbir fark yoktur. Tek fark, komutanlarımızı şehadete bir adım daha yakın olmalarıdır. Komutanımız İsmail Heniye'nin çocukları ve torunları, bayramın birinci gününü yeryüzünde kutladılar ama akşamında cennette bayramlaştılar. Onlar hedeflerine, en büyük emellerine kavuştular. Gazze'nin çocukları daha beşikteyken 'en büyük gayemiz Allah'tır, örneğimiz Resulullah'tır, yolumuz cihattır, Allah yolunda ölmekse en büyük hedefimizdir' diyorlar. Komutanımız İsmail Heniye ve evlatları Allah'a verdikleri sözü doğruladılar. Allah da onların niyetlerini, hedeflerini gerçekleştirdi." şeklinde konuştu.

"Gazze asla teslim olmadı, olmayacak"

Aksa Tufanı başladığından bu yana bir tek Kassam mücahidinin teslim bayrağı çekmediğini, çekmeyeceğini vurgulayan Akkari, "Ne israil ne Netanyahu ne Amerika ne Almanya ne İngiltere ne Fransa ne İtalya ne de Kanada'nın ortaya koydukları hiçbir askeri başarıya ulaşamadı. Başardıkları tek şey Gazze'yi bir çocuk mezarlığına dönüştürmek oldu. Evlatlarımızın kanları sokakları ve duvarları boyadı. Gazze halkının üzerine 70 bin ton patlayıcı ile saldırdılar ama Gazze teslim olmadı ve asla teslim olmayacak." dedi.

"Asıl bayram Allah'ın huzuruna şehadetle vardığımız andır"

Gazze Dayanışma Platformu adına konuşan Necmettin Irmak, "6 aydır Gazze bize şimdiye kadar okuduğumuz, öğrendiğimiz her şeyin nasıl olması gerektiğini öğretti. Bütün bunları yapmak için alim olmanın gerekmediğini de öğretti. Gazze bize izzetin, direnişin, sabrın ne olduğunu öğretti. Gazze bize tevekkülü, teslimiyeti, şehadeti öğretti. Şehadet bayramdır, bayram da şehadettir. Allah içimizden şehitler almak istiyor. Çünkü bu dava ancak ve ancak şehadet davasıdır. Biz biliyoruz ki asıl bayram Allah'ın huzuruna şehadetle vardığımız andır. Allah'u Teâlâ içimizden şehitler aldığı müddetçe rabbimizin istediği yolda yürüyoruz demektir." diye konuştu.

"Başımıza gelenlerden ders çıkarmalıyız"

Allah'u Teâlâ'nın gerçek bayramları ve hep birlikte özgür Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı nasip etmesi temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah Sevim, "Başımıza gelenlerden ders çıkarmak lazım. Eğer ders çıkarmazsak tekrar tekrar başımıza gelecek demektir. Allah'u Teâlâ, Tevbe Suresi'nde, 'eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, akrabalarınız, bozguna uğramasından korktuğunuz ticaretiniz ve razı olduğunuz evleriniz Allah'tan resulünden ve Allah yolunda cihat etmekten sevimli olursa başınıza gelecek azabı bekleyin' buyuruyor. Dolayısıyla yanlış bir tercih bunu bize reva gördü. O zaman yapmamız gereken belli ayeti kerime hem sebebi hem de çareyi açıkça ifade ediyor. Dolayısıyla tercihlerimizi inşallah bu vesile ile Gazzeli kardeşlerimizin bize yeniden tefsir ettiği Müslümanlık anlayışıyla, cihat anlayışıyla yeniden ümmet olacağız. Allah bize yeniden 3 Mart 1924'te elimizden alınan hilafetimizi, dünya İslam birliğini, ümmet olmayı lütfedecek." dedi.

"Gazze sadece israili değil tüm petrol kuyularının, saray ve mülk sahiplerini devirecek"

Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım, "Ayetlerin hayat bulduğu Gazze'deki tüm mücahitlere selam olsun. Allah onlardan razı olsun 7 aydır bizi mahcup etmediler. Perdeleri sıyırdılar, kimin mümin kimin münafık olduğunu gösterdiler. Biraz önce burada gıyabi cenaze namazı kıldık. Aslında o gıyabi cenaze namazı sadece şehitlere dua için kılındı. Biz aslında başımıza musallat olan güç ve mülk sahipleri, bu süreçte kendi iktidarlarını koruduğu kadar Gazze'yi korumayan yöneticilerin cenaze namazını kıldık. Bakın göreceksiniz! Gazze sadece israili değil tüm petrol kuyularının sahiplerini, saray sahiplerini, mülk sahibi olmalarına rağmen Gazze için kulaklarını kapatanları da devirecek. Onun için üzülmeyin, asla morallerinizi bozmayın. Süreç başlamıştır. Artık o süreç Mescid-i Aksa'nın eteklerinde fetih namazı kılana kadar devam edecektir." diye konuştu.




Bu haber 579 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI