Bugun...



Dr. Huzeyfe: siyonist rejim sadece Filistinlilerle savaşmıyor, tüm İslam ümmetiyle savaşıyor

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe El Hatip, siyonist rejimin Filistin halkına karşı soykırımlarını arttırdığını ifade ederek, Müslümanların ümmetçe hareket ettiği takdirde işgalcilerin yok oluşunun yakın olacağını kaydetti.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2024 00:20

Dr. Huzeyfe: siyonist rejim sadece Filistinlilerle savaşmıyor, tüm İslam ümmetiyle savaşıyor


 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe el-Hatip, işgalcilerin Gazze’ye uyguladığı soykırım savaşında ilk günden beri Gazze halkının, İslam ümmeti tarafından yalnız bırakıldığına dikkat çekti.

"Mescid-i Aksa bizim için bir ayettir"

 

 Dr. Huzeyfe El Hatip

Direnişçi Müslümanların Kudüs’ten asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bildiğimiz gibi Mescid-i Aksa yıllardan beri işgal altındadır. Filistin genelinde katliam, soykırım işkence ve eziyet devam ediyor hiçbir zaman da durmadı. Ancak 7 Ekim 2023’ten itibaren yeni bir savaş başlamış ve bu sefer daha ağır daha çetin bir savaş görüyoruz. İşgalci çete bu sefer yüzünü daha açık bir şekilde gösteriyor. Son günlerde Şifa Hastanesinde yaptığı zarar, işkence, soykırım yaparak çocukları, bayanları katlediyor. Zaten Yüce Allah bu milletten Kur’an Kerim’den çok bahsetmiş. Hazreti Muhammed Aleyhisselam aynı şekilde Yahudiler hakkında birçok olayı nakletti. Tarih boyunca biliyoruz ki Peygamberleri, Salihleri mücahitleri, âlimlerin katlettiler ve halen katletmeye devam ediyor. Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa bizim için kutsal ve mübarek bir mescittir. Dolayısıyla onlar ne yaparsa yapsınlar Müslümanlar Mescid-i Aksa’dan vazgeçmeyeceklerdir. Ayrıca Mescid-i Aksa bizim için bir ayettir. Mescid-i Aksa’yı hiçbir zaman sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar unutmayacak ve bırakmayacaktır. Belki İslam ümmeti bu konuda biraz zayıf durumda ama Allah’ın izniyle Ümmeti Muhammed bir araya gelecek ve Mescid-i Aksay’ı kurtaracak." şeklinde ifade etti.


"siyonist rejim sadece Filistinlilerle savaşmayıp İslam Ümmetiyle savaşıyor"

El Hatip, İslam düşmanlarının Gazze halkına işkence ve soykırım yaparak hezimeti hak ettiklerini ancak Müslümanların daha zaferi hak edemediklerini ifade ederek, "Siyonist Rejim sadece Filistinlilerle savaşmayıp İslam Ümmetiyle savaşıyor. Müslümanlar uyanmak üzeridir inşallah. Bu savaşta anlaşıldı ki kiminle beraber olacağımız kime sırtımızı dayanacağımız belli oldu. Elhamdülillah Müslümanlar ellerinden geleni yapıyorlar. Dua, boykot, yürüyüş, miting ve farklı faaliyetler düzenleniyor. Ancak bu konuda İslam ümmetine daha fazla çaba ve görevler düşüyor. Çünkü gerçekten Gazze halkı, Gazze mücahitleri yalnız bırakıldı. Onun için ümmet eğer hala uyanmazsa Allah korusun başka yerlerde de Müslümanlar öldürülebilir, farklı şekillerde soykırım ve katliam yapılabilir. Dolayısıyla biz ümmet olarak birleşmemiz, Allah’a dönmemiz lazım ve gelecek savaş için hazırlık yapmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman Allah’ın izniyle zaferi hak edeceğiz. Düşmanlarımız kardeşlerimize işkence ve soykırım yaparak hezimeti hak ettiler ama biz daha zaferi hak edemedik." şeklinde konuştu.

Gazze halkının savaşın ilk başladığı andan itibaren gösterdikleri direnişle Allah katında hep kazandıklarını vurgulayan El Hatip, "Gazze ilk savaşın çıktığı günden itibaren kazandı. 7 Ekim’de de kazandı ve o günden beri bugüne kadar kazanıyor. Çünkü Gazze halkı hala pes etmedi, cihat ve direnişe devam ediyor. Filistin Mücahitlerinin elinde 130’dan fazla esir var. İşgalci rejim daha bir tane esir bile alamadı elhamdülillah. Bunun için Gazze zaten kazanmış. Şu an önemli olan biz yani Filistin dışındaki Müslümanlar ne durumdayız, acaba görevimizi yapıyor muyuz yoksa hâlâ gafletteyiz, uyuyoruz. İnşallah yavaş yavaş uyanacağız ve görevimizi yapmaya başlayacağız." ifadelerini aktardı.

El Hatip, Müslümanların ümmetçe hareket ettiği müddetçe işgalcilerin yok oluşunun yakın zamanda olacağının altını çizerek, "Şeyh Ahmet Yasin Allah rahmet eylesin bu işgalci rejimden bahsederken tahmini olarak ve Kur’an Kerim’den yorum yaparak tahminen 2027’de İsrail’in yok olacağı görüşünü beyan etmişti. Bu son vahşetten sonra İsrail’in yok oluşunun yakın olacağını herkes anladı. Ümmet hızlı bir şekilde Allah’a döner cihad ve direnişle kuşanırsa Allah’ın izniyle 2027’den daha önce Filistin özgür olacak ve ümmet Mescid-i Aksa’ya dönecek." dedi. 




Bu haber 466 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI