Bugun...



KORE CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ LEE DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS VERDİ

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde “Tarihi ve Ekonomik Açıdan Kore Türkiye İlişkileri” konulu konferans düzenlendi. Konferans, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee tarafından verildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2023 17:33

KORE CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ LEE DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS VERDİ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Kore ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu ifade eden Won Ik Lee, Türkiye-Kore ilişkilerinin temelinde Kore Gazilerinin emeğinin olduğuna dikkat çekerek iki ülke arasında köklü bir ilişki olduğunu söyledi. Won Ik Lee, Kore savaş sürecinde Türkiye’nin Güney Kore'ye yardım etmek için asker gönderdiğini, birçok Türk askerinin şehit olduğunu belirterek, “Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor. Kore ile Türkiye kardeştir" diye konuştu. Lee ayrıca Güney Kore’nin Türkiye’ye olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmadığını ve 6 Şubat Depremleri sonrasında Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye ile büyük bir dayanışma gösterdiğine dikkat çekti.

Büyükelçi Won Ik Lee, Kore Savaşı’nın, 2002 Dünya Kupasındaki üçüncülük müsabakasının ve sanatsal Kore Kültürünün Türkiye ile bağlayıcı bir unsur olduğunun altını çizerek, Korelilerin Türkiye’yi ve özellikle de Diyarbakır’ı gezmesi gerektiğini ve şehrin tanıtımı için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. Diyarbakır’da tekstil sektörünün dikkatini çektiğini söyleyen Büyükelçi Lee, Güney Kore’nin ekonomik büyümesinin temelini tekstilin oluşturduğunu ifade etti.

Won Ik Lee, farklı bir kıtada olmasına rağmen Türkiye’yi en iyi dost, en iyi komşu ve en iyi ortak olarak gördüklerini söyledi. Lee, konuşmasının devamında ekonomik, diplomatik, ticari ve kültürel iş birliklerinden bahsetti.

Program sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı. Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, program sonunda öğrencilerle birebir ilgilenerek, hatıra fotoğrafı çekildi.




Bu haber 473 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI