Bugun...



Dünya, İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara Yönelik Soykırımı Protesto İçin Küresel Grevde Birleşiyor

Sosyal Medya Aktivistleri ve İnsan Hakları Savunucuları, 11 Aralık'ta #GazzeiçinGrev Etiketiyle Küresel Eyleme Çağırıyor

facebook-paylas
Tarih: 11-12-2023 00:05

Dünya, İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara Yönelik Soykırımı Protesto İçin Küresel Grevde Birleşiyor

 

 

Yasin GÜLER - Dünya genelinde İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı insanlık dışı soykırım politikalarına karşı tepki, küresel bir eylemle yükseliyor. Sosyal medya platformları üzerinden örgütlenen aktivistler ve insan hakları savunucuları, 11 Aralık 2023 Pazartesi günü dünya çapında bir grev düzenleme çağrısı yapıyor.

Gazze'deki müslüman topluluğun maruz kaldığı zorluklara dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenecek olan küresel greve katılım, bir dizi belirlenmiş adımı içeriyor. Eyleme katılacak olan bireylerden beklenenler şu şekilde sıralanıyor:

1.  Kredi Kartı Kullanmamak: Eyleme katılanlar, 11 Aralık boyunca kredi kartlarını kullanmamaya ve bu şekilde finansal sistemlere karşı bir duruş sergilemeye çağrılıyor.

2. Banka Hesaplarını Kullanmamak: Katılımcılardan, banka hesaplarını kullanmamaları ve hiçbir finansal işlem yapmamaları isteniyor. Bu adım, ekonomik sisteme geçici bir boykot anlamına gelerek dikkat çekmeyi hedefliyor.

3. Sosyal Medya Hesaplarını Devre Dışı Bırakmak: Eyleme destek verenler, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarını bir günlük süreyle devre dışı bırakarak dijital bir sessizlik içine giriyor. Bu adım, görsel medyanın etkileşimini azaltarak seslerini daha güçlü bir şekilde duyurmayı amaçlıyor.

4. #GazzeiçinGrev Etiketiyle Tweet Atmak: Twitter üzerinden, eylemin küresel çapta trend olmasını sağlamak adına #GazzeiçinGrev etiketiyle tweet atmaya çağrılan katılımcılar, sosyal medya üzerinden geniş bir kitleye ulaşarak bilinci artırmayı hedefliyor.

Bu eylem, bireylerin sadece sözde değil, aynı zamanda eylemle de destek vererek uluslararası düzeyde bir dayanışma örneği sergilemelerini amaçlayarak, Gazze'deki insanların yaşadığı acılara dikkat çekmeyi ve değişim talep etmeyi hedefliyor.




Bu haber 2632 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI