Bugun...



HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Anti siyonizm anti terörizmdir. Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır, soykırıma karşı çıkmaktır ve yine siyonizme karşı çıkmak (anti siyonizm) insanlığa sahip çıkmaktır, insani değerlere sahip çıkmaktır." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2024 18:32

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır

 

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  İstanbul’daki bir otelde düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuştu.

Onlarca ülkeden gelen parlamento başkanları, alimler ve parlamenterleri selamlayarak konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, konferansta herkesin varmış olduğu noktanın, "israilin işgalci olduğu ve soykırım işlediği" olduğunu söyledi.

"Bir terörist organizasyon ile karşı karşıyayız"

Yine herkesin kabul ettiği bir gerçeğin, "işgale ve zulme karşı direnmenin meşru ve bir hak olduğunu" ifade eden Yapıcıoğlu, "Bir hususa bütün katılımcıların dikkatlerini çekmek istiyorum. İki devletli bir çözümden bahsediliyor. Şu anda dünya devletlerinin pek çoğunun devlet olarak tanıdığı bir israil var ama bir hukukçu olarak, hukukçu kimliğimle şunu söylemek istiyorum ki, aslında devlet olma vasfını taşımayan bir terörist organizasyon ile karşı karşıyayız. Bir varlığın devlet olabilmesi için, bir organizasyonun devlet olabilmesi için bir kere bir toprak parçası üzerinde yaşayan bir halkın, yani bir toprak unsuru, bir halk unsuru ve bir hükümet olmalı. Bir siyasi organizasyonda bunlar bir araya gelip devlet şeklinde örgütlenmelidir. Fakat israilin toprağı yoktur, israil gasp ettiği topraklar üzerinden bir devlet olarak varlığını oluşturmaya, kabul ettirmeye çalışıyor. Halbuki topraklar çalınmıştır, Filistinlilerin topraklarıdır. Yine orada bir halk yoktur, toplama bir halk vardır. Dünyanın dört bir tarafından insanları oraya toplamak suretiyle suni bir şekilde bir halk, bir topluluk, bir millet oluşturulmaya çalışılıyor. Dolayısıyla ne toprak unsuru ne de halk unsuru mevcut değildir." dedi.

"israil diye bir devlet yoktur, siyonist bir çete vardır"

Yapıcıoğlu, "Peki, siyasi organizasyon bakımından ne durumdadır? Karşılaştığımız gerçek, yüz yüze olduğumuz gerçek şudur ki, aslında Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi bir devlet gibi davranmayan, hiçbir hukuku, hiçbir insani değeri tanımayan, hepsini çiğneyen bir terörist organizasyon ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bize göre israil diye bir devlet yoktur. Bunu yüksek sesle daha fazla sayıda kişi söylemelidir. Evet, israil diye bir devlet yoktur, siyonist bir çete vardır ve bu çete soykırımcıdır. Dolayısıyla anti siyonizmi anti semitizm gibi tanıtmak suretiyle dünya insanlarının, dünya halklarının ve devletlerin sesini kısmaya çalışıyor bu siyonist çete ama yine şunun altını kalın çizgilerle çizmemiz lazım ki anti siyonizm anti semitizm değildir." diye konuştu.

"Anti siyonizm anti terörizmdir"

"Anti siyonizm anti terörizmdir. Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır, soykırıma karşı çıkmaktır ve yine siyonizme karşı çıkmak (anti siyonizm) insanlığa sahip çıkmaktır, insani değerlere sahip çıkmaktır." İfadelerine dikkat çeken yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Siyonist işgal bölge barışının önündeki en büyük engeldir. Ve sahip olduğu zihniyet ve ellerindeki teknolojik imkanlar nedeniyle, nükleer silahlar nedeniyle dünya barışına da en büyük tehdittir. Bu gerçekler inşallah her gün biraz daha fazla sayıda insanlar tarafından dile getirilecek ve bu gerçekler dünya halklarının dilinde, dilden dile, kulaktan kulağa her tarafa yayılacaktır.

İnsanlıktan yana, haktan yana, adaletten yana olan, her kavme mensup, her dili konuşan, her dine mensup bütün insanlara, bütün hakperestlere çağrımız şudur ki, safları sıklaştırın, birleşin, bir araya gelin, güçlerinizi birleştirin. Bu insanlık dışı terör şebekesine karşı birlikte hareket edelim, dünyayı ondan kurtaralım."

Yapıcıoğlu, konuşmasının sonunda konferansta emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti; Gazze'deki şehitlere rahmet, direnişe zafer temennisinde bulundu.




Bu haber 296 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI