Bugun...



STK Temsilcileri: Zulme engel olamıyorsak onu duyuracağız

HAMAS'ın siyonist işgal rejimine karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destek verdiklerini belirten STK Temsilcileri, halkı Müslüman olan ülkelerin Filistin direnişine destek olup sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2023 00:10

STK Temsilcileri: Zulme engel olamıyorsak onu duyuracağız

Siyonist işgal rejiminin yıllardır Filistin'de yaptığı katliam ve zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. İşgalciler tarafından havadan yapılan saldırılarda binlerce Filistinli şehit oldu.

Siyonist işgalciler tarafından yıllardan beridir yapılan katliamlara karşı HAMAS, Aksa Tufanı operasyonu gerçekleştirdi.

Şuurlu Gençlik Başkanı Halil İbrahim Demircan, STK'lar olarak her zaman sahada olunması gerektiğini vurgulayarak, vazifelerinin bu zulmü dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.

İnfak-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Ali Parlak, yapılan basın açıklamaları ve yürüyüşlerin, Gazze'deki mücahitlere moral verdiğini ifade ederek, Gazze'de yaşanan katliamlara sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

"Vazifemiz Gazze'de yapılan zulmü dünyaya duyurmak

Şuurlu Gençlik Başkanı Halil İbrahim Demircan

Müslümanlara yakışır bir şekilde sesimizi duyurmamız gerektiğini vurgulayan Halil İbrahim Demircan, "STK'lar olarak bizlerin her zaman sahada olması ve ses getirecek etkinliklerle, tabi ki halkı bu konuda gerçekten bilinçlendirerek, bu projelerle sahada olmalıyız. Bizim vazifemiz Gazze'de yapılan zulmü dünyaya duyurmak. Öncelikle kendi ailemizden ve mahallemizden başlayarak duyurmak, bilinçlenip Müslüman'a yakışır bir şekilde sesimizi duyurup oradaki kardeşlerimize ses olmak. Bugün burada Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın açıklaması düzenledik ve güzel bir kitleye ulaştık. Sesimi Türkiye'de ve Gazze'deki kardeşlerimize duyurmak niyetiyle buraya geldik. Sizler de bu konuda bize destek oldunuz, Allah razı olsun sizlerden." dedi.

"Kesinlikle meydanları boş bırakmayın"

İnfak-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Ali Parlak

Yapılan miting ve yürüyüşlerin Filistinli Mücahitlere moral olduğunu söyleyen Mehmet Ali parlak, "Öncelikle Peygamberimizin bir hadisini söylemek istiyorum: 'Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin.' An itibariyle bizim Gazze'deki kardeşlerimize sormuş olduğumuz bir soru var. Bizim buradaki basın açıklamaları, mitingler ve yürüyüşlerin size bir faydası var mı? Bize diyorlar ki kesinlikle meydanları boş bırakmayın, sizlerin bizlere ciddi anlamda desteği var diyorlar. Biz de bunun için STK'lar olarak, Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalmamak adına burada toplandık. STK ve bireysel olarak meydanları boş bırakmamamız lazım." şeklinde konuştu.

"Zulme engel olamıyorsanız onu duyurmaya çalışın"

Seyit İsmail Özbek

İslam dünyasının ve İslam âleminin bir an önce ayağa kalkması gerektiğini belirten Sadaka Köprüsü Dernek Başkanı Seyit İsmail Özbek, "Şanlıurfa'daki STK'lar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve halkı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri için çabalıyoruz. Devamlı bir hareket içerisinde olmaları için bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Boykot çalışmaları, seminerler, salon programları, her cuma çıkışı halkı bilinçlendirmek adına basın açıklamaları yapıyoruz. Değerli basın mensuplarına da buradan teşekkür ederiz. Bir zulme engel olamıyorsanız onu duyurmaya çalışın demişler, biz de elimizden geldiğince duyurmaya çalışıyoruz. Bugün nasıl burada toplandıysak aynı şekilde yarın orada olup oradaki kardeşlerimizle birebir cihat etmeyi Allah bize nasip etsin. Tüm dünyanın desteğini görüyoruz, bu güzel bir duygu ama artık İslam ülkeleri ve İslam âlemi bir an önce ayağa kalkması gerekiyor, Müslümanların Filistinli Kardeşlerimizin yanında olması gerekiyor. Bu durum artık zulüm ve soykırım haline geldi. Elimizden geldiğince sahada olalım ve programlara katılalım." diye konuştu.

 




Bu haber 534 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI