Bugun...



İDEV Genel Başkan Yardımcısı Taş: Zillet, sonraki nesillere bırakılacak bir miras olmamalı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından işgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırımı telin etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan İDEV Genel Başkan Yardımcısı Medeni Taş, yöneticilerin sessizliğini zillet olarak nitelendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-12-2023 22:24

İDEV Genel Başkan Yardımcısı Taş: Zillet, sonraki nesillere bırakılacak bir miras olmamalı

 

 

HAMAS'ın Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te devam eden işgal saldırganlığına tepki göstermeleri için dünya halklarına kitlesel eylemlere devam etmeleri çağrısına Diyarbakır sessiz kalmadı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Bayramoğlu Camii önünde Cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenledi.

Hazırlanan basın açıklamasını İdeal Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Medeni Taş okudu.

Gazze'de siyonist yahudilerin 75 yıldır sürdürdüğü işgal, talan ve katliamların son iki ayda akla hayale gelmeyecek şekilde azgınlaştığını belirten Taş, "Peygamberlerini katletmiş bir kavimden her şey beklenirdi. Ancak günün birinde kuvözdeki bebeklere kadar bir milleti topyekûn yok edecekleri belki de beklenmiyordu. İnsanlık tarihi büyük katliamlara, soykırımlara tanıklık etmiştir. Fakat yakın çağda böylesi bir soykırım görülmedi. Hemen her gün, hatta her an çocukların, tonlarca bombaların altında parçalanmasına kaçımız tanıklık etti ki?" diye sordu.


"Gazze'de verilen mücadele insanlık namına verilen direnişin adıdır"

"Bugün mazlum belde Gazze'de, Müslümanların evlatları, çocuklarımız, annelerimiz katlediliyor." diyerek sürdürülen soykırıma dikkat çeken Taş, "Ey dünya! Bugün Gazze'de siz katlediliyorsunuz, insanlık katlediliyor. 18 binden fazla masum insanın 2 ay içerisinde vahşice katledilmesi dile de kolay gelmez. On binlerce yaralıdan, enkaz altındaki binlerce cenazeden bahsetmeye kelimeler de kifayet etmez. Hâl bu iken siyonist azgınlığa karşı daha ne zamana kadar bekleyeceksiniz. İnsanoğlunu İsrailoğullarına köle gören bu sapkın ırkçılığa karşı harekete geçmek için daha ne yaşanmasını bekliyorsunuz? Bu azgın azınlık Filistinlileri katletmekle kalmayacak, günün birinde siyonist mezalim bütün dünyayı saracaktır. Herkes şunu bilsin ki, siyonizmin insanlığa vadettiği şey; kan, gözyaşı ve ölümdür." ifadelerini kullandı.

Taş, "İşte bugün Gazze'de verilen mücadele insanlık namına verilen direnişin adıdır. Bu direniş İslami direniştir. Bütün dünya müstekbirlerine, küresel sistemin sahiplerine, sömürgeciliğe karşı verilen mücadelenin adıdır Gazze. Gazze'de verilen savaş sadece siyonist rejime karşı değil; haydut Amerika'ya, sömürgeci İngiltere ve Fransa'ya, Almanya ve bilumum emperyalist odağa karşı verilmektedir. Filistin'de katil yalnız değildir. Barbar siyonistlerin insanlık suçlarına bütün emperyal güçler ortaktır. Tarihe not düşülen bugünkü soykırımın hesabı bir gün muhakkak tüm faillerden sorulacaktır." şeklinde konuştu.

"Günün birinde muhakkak Selahaddin'in torunlarıyla da karışılacaksınız"

Siyonizmi besleyen Batılıların bugün yaptıklarıyla nesillerine kanlı bir miras bıraktığını ve Gazze'de yaşananların vicdanlarda kapanmayacak derin yaralar açtığının altını çizen Taş, şunları söyledi:

"Evet, Gazze'de İslam ümmetinin izzetini muhafaza eden, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü müdafaa eden bir cihad vardır. Bizler, Filistinli mücahitleri kutsal mücadelede yalnız olmadıklarını haykırmak için burada toplandık. Bütün benliğimizle Aksa'nın hürriyeti için verilen mücadelenin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Aksa için ödenmesi gereken her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu da ilan ediyoruz."

 Konuşmasında işgal rejimine de mesaj gönderen Taş, "Yine bu meydandan siyonist şebekeye de sesleniyoruz. Günün birinde muhakkak Selahaddin'in torunlarıyla da karışılacaksınız. Emin olun ki o gün, betiniz benziniz solacaktır. Kendinizi inkâr edecek, bugünlerinizi arayacaksınız. Günün birinde Muhammedilerin önünde diz çökeceksiniz ve çöküşünüzden sonra bir daha doğrulamayacaksınız. Bugünler, varlığınızın son zamanlarıdır. Ahdimiz olsun ki, yaptıklarınızın hesabı sorulacaktır. Ne eli silahlı ne sivri kalemli ne de dilleri zehirli köleleriniz size muştu getiremeyecektir." diye belirtti.

"Muhakkak ki bundan sonra olacak, tünellerden doğan güneş olacaktır"

Bugün Gazze'de İslami direniş karşısında tutunamayanların aldıkları darbelerin hıncını çocuklardan ve kadınlardan çıkardığını, Filistinli mücahitlerin Allah'ın izni ile yakın gelecekte büyük bir zafere ulaşacağını kaydeden Taş, özgürlüğün bedeli ağır olsa da 75 yıldır bedel ödeyen Filistinli Müslümanların artık verilebilecek tüm bedelleri ödediğini söyledi.

Taş, "Muhakkak ki bundan sonra olacak, tünellerden doğan güneş olacaktır. Yerin altında Kur'an zikri ile beslenen mücahitler, hamdolsun ki yerin üstüne çıktığında düşmanın kalbini titretmektedir. Allah'ın yardımıyla zafer yakındır. Bizler uzakta olsak da kalplerimizden, "nasrun minallahi ve fethun qarib" duasıyla direnişi müjdeliyoruz. Zafer, sabırda sebat edenlerindir." ifadelerine yer verdi.

Müslümanların bu süreçte her türlü katkıyı Filistin cihadına sunmakla mükellef olduğunu hatırlatan Taş, "Uzakta veya yakında olan tüm Müslümanlar ve hatta bütün insanlık Gazze'deki muhasarayı, güçlü bir ekonomik savaşla kırabilir. Bu anlamda siyonizmi besleyen küresel şirketlere karşı boykot süreci güçlenerek devam etmelidir. İlelebet siyonist sermayeye karşı bir mücadele yürütülmelidir. Bu irade Filistin cihadına muhakkak ki büyük kazanımlar getirecektir. Bu tavrı sadece Müslümanlar değil, vicdan sahibi bütün insanlık göstermelidir." dedi.

"Zillet, sonraki nesillere bırakılacak bir miras olmamalıdır"

En büyük sorumluluğun hükümetlere, devletlere, elinde yetki olan idarecilere düştüğünün altını çizen Taş, "Allah aşkına daha neyi bekliyorsunuz! Ordularınızı Filistin'e gönderemiyorsunuz bari şu petrolün musluklarını kapatın. Siyonistlerin ayaklarınıza doladığı prangalardan ne zaman kurtulacaksınız? Çocuklarınıza nasıl bir miras bıraktığınızın farkında mısınız? Zillet, sonraki nesillere bırakılacak bir miras olmamalıdır! Saltanatın, iktidar sahibi olmanın Allah nezdinde hiçbir değeri olmadığını unutmayın." diye kaydetti.

Taş, "Hepiniz teksiniz! Ve bu tekliğiniz sizi zayıflatmış, düşmanlarınızı da güçlendirmiştir. Saltanatınızın, iktidarlarınızın sizleri güçlü kıldığını zannetmeyin. Bugün sizleri şanlı mücahitlerle tehdit edenler, yarın iktidarınızı nasıl yıkacaklarını planlamıştır. Sizlere düşen siyonist rejimin payandası olmak değil, bu hançeri bağrımızdan söküp atmaktır. Bir kez daha vurguluyoruz; Asla meydanları boş bırakmayacak, Aksa'nın özgürlüğüne giden mücadeleyi yalnız koymayacak, Gazze'deki katliamların normalleşmesine müsaade etmeyecek ve bütün benliğimizle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Davamızın sonu Allah'a hamd etmektir." ifadelerini kullandı. 




Bu haber 431 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI