Bugun...



CHP'den Barosu'na dayanışma ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ve CHP Diyarbakır il yönetimi, duruşmadan polis zoruyla çıkartılan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'e dayanışma ziyaretinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2021 00:04

CHP'den Barosu'na dayanışma ziyareti

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ve CHP Diyarbakır il yöneticileri, Nusaybin Belediye eski Başkanı Ayşe Gökkan'ın yargılandığı duruşmada, izinsiz konuştuğu için polis zoruyla dışarı çıkartılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'e dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

Destek ziyaretinde duydukları memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Avukat Nahit Eren, söz konusu yargıcın en kısa sürede açığa alınması ve hakkında gerekli idari soruşturmanın başlatılması konusunda da HSK'nin harekete geçmesini talep ettiklerini belirterek, "Biz asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, bunun buradaki tüm yargıçlardan tarafından da bilinmesini istiyoruz." dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, 9. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı tarafından Baro Başkanı ve Avukatların polis zoru ile fiziki saldırı ve hakaretlerde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

"Avukatlık mesleği savunma hakkının, adil yargılanma hakkının ve hak arama özgürlüğünün teminatıdır. Avukatların meslek örgütü olan barolar da insan haklarının, özgürlüklerin ve hukuk devletinin güvencesidir.  Bu sebeple, savunma makamının yani avukatların özgür ve etkili olamadığı bir toplumda hiç birimizin özürlüğü garanti altında değildir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın ve olayda yer alan kolluk görevlilerinin ivedilikle görevden uzaklaştırılmaları ve haklarında gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatılması talebimizdir."




Bu haber 556 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI