Bugun...



Enkaz altından 7 saat sonra çıkarılan sağlık çalışanı o anları anlattı

6 Şubat depreminde enkaz altından 7 saat sonra ailesiyle çıkarılan sağlık çalışanı Eyüp Sabri İstegün, yaşadığı anları anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 06-02-2024 00:10

Enkaz altından 7 saat sonra çıkarılan sağlık çalışanı o anları anlattı

 

 

11 ili ciddi anlamda etkileyen ve 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği ve 100 bin üzeri kişinin yaralandığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıl geçti.

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 büyük depremde Şanlıurfa'da 20 bina yıkılırken, 340 vatandaş hayatını kaybetti.

6 Şubat depremlerinde Şanlıurfa’da Eyüp Sabri İstegün ve ailesi enkaz altından 7 saat sonra çıkarılmıştı.

Şanlıurfa'da depremde ilk yıkılan binalardan biri olan Osman Ağan Apartmanı’nda 40 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. 40 kişinin öldüğü apartmandan yaralı olarak kurtarılan 5 kişilik İstegün ailesinden afetzede Eyüp Sabri İstegün, enkaz altında yaşadıklarını; UMKE personeli Fevzi Ok ise kurtarma faaliyetlerini asrın felaketi olarak adlandırılan o geceyi anlattı.

"Depremde kurtarmaya giden ekip bu sefer kurtarılmaya muhtaç oldu"

Eyüp Sabri İstegün

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE personeli olarak görev yapan afetzede Eyüp Sabri İstegün, "2011'de Van depreminde UMKE olarak görevli olarak gittim. Bu depremde kurtarmaya giden ekip bu sefer kurtarılmaya muhtaç oldu. 04.15'te bir sarsıntı ile uyandım. Kendim aldığım eğitimlere göre dar bir koridorum vardı. Bir metrelik dar bir koridorum. O koridorda çocuklarıma seslenerek yanıma topladım. Çökmemiz bir oldu. Daracık bir alanda bir yaşam üçgeni oluşmuş. Biz de o yaşam üçgenin içindeydik. En son bir polis arkadaş bize soba bacası gibi bir delik vardı, küçücük bir delikten yanaştı bize.  İyi misiniz? İyiyim dedim. El feneri ve su attılar bize, merak etmeyin dedi. Ekipler gelmiş, buradalar bir çalışma yapıyorlar, yetişecekler size dedi. AFAD, UMKE, Jandarma bütün resmî kurumlar burada. Dört buçuk saate yakın bir çalışmadan sonra yanımıza ulaştılar. Çıkardıktan sonra çocuklarımı peyderpey yani toplam on saat gibi bir süre geçti enkazın altından çıkarılmamız." dedi.

"Büyük bir afet yaşadık"

İstegün, "Çok ağrılı, çok sancılı bir süreçti bizim için ve halen de öyle devam ediyor. Yeniden bir hayat kurmak, hiç kolay değil. Üzerinden yaklaşık bir sene geçti ama biz hala geceleri korkarak uyuyoruz. Gözümüzü kapattığımızda o anlar aklımıza geldiği zaman gözlerimizi tekrar açıyoruz. Umarım bir daha yaşanmaz, umarım hiçbir yerde yaşanmaz. Dört aya yakın bir tedaviden sonra aktif olarak tekrar görevimin başına döndüm. Vatandaşa yardım etmeye çalışıyorum. Büyük bir afet yaşadık, Rabbim bir daha yaşatmasın. Allah kısmet ederse aktif olarak elimizden gelen yardımı sürekli vatandaşlara vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Enkazın gerçekten çok büyük bir boyutta olduğu binanın yerle bir olduğunu gördük"

Fevzi Ok

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE personeli Fevzi Ok ise şöyle konuştu:

"Farklı farklı noktalarda yıkımın gerçekleştiğini duyduktan sonra İpekyol caddesinde mevcut olan bir binanın yıkıldığı ihbarıyla acil kurtarma aracımızın zaten daha önceden bütün bu şartlarda teçhizatının tam donanımlı olduğu aracımızı ve UMKE timini alarak bölgeye intikal ettik. Olay yerine gittiğimizde enkazın gerçekten çok büyük bir boyutta olduğu binanın yerle bir olduğunu gördük ve hızlı bir şekilde kurtarma işlemlerine başlamıştık. O abimizin de ve ailesiyle birlikte dualar eşliğiyle tekrar aynı şekilde çalışabileceğimiz hayattan kopmadığını bizlere ses verebileceği bir anı bekliyor haldeydik. Temennimiz odur ki bir daha böyle büyük bir afeti yaşamayız."




Bu haber 399 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI