Bugun...



Ergin Duran, Yenişehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Adayı Olarak Yola Çıktı

Geçmişten Gelen Bir Lider:

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2023 11:12

Ergin Duran, Yenişehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Adayı Olarak Yola Çıktı

Yasin GÜLER -

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Ergin Duran, köklü bir geçmişe sahip. Sur Dabanoğlu Mahallesinde dünyaya gelen Duran, çocukluğunu aynı mahallede ve Cevatpaşa Mahallesinde geçirdi. Bu güçlü bağlar, onu yerel yönetimde aktif bir rol üstlenmeye yönlendirdi.

Eğitim ve Meslek Hayatı:

Eğitimine Yavuz Selim İlkokulu'nda başlayan Duran, Diyarbakır Lisesi'nde orta öğrenimini tamamladı. Dicle Üniversitesi'nde Elektrik Teknikerliği bölümünden mezun olduktan sonra, Eskişehir Üniversitesi AÖF İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimine devam etti. İş hayatına dekorasyon ve iç mimari sektöründe adım atan Duran, uzun yıllar ulaşım sektöründe de deneyim kazandı.

Aile Bağları ve Siyasi Geçmiş:

Ak Parti'nin köklü kadrolarından bir aileye mensup olan Duran, ağabeyi Remzi Duran'ın Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevlerini paylaştı. Bu siyasi bağlam, onun yerel yönetimde liderlik yapma arzusunu daha da güçlendirdi. Cumhurbaşkanı liderliğindeki Ak Parti'nin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir duruş sergiliyor.

Kariyer ve Kamu Hizmeti:

İş deneyimleri arasında Köy Hizmetleri 8. Bölge Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerde birim sorumluluğu ve Sağlık Bakanlığı'nda memur olarak görev alması öne çıkıyor. SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hastane İdari Amiri olarak görev yapması, onun idari yatkınlığını vurguluyor.

Vizyon ve Hedefler:

Ergin Duran, Yenişehir İlçesi'ni modern şehir hizmetleri, çevre yatırımları, kent estetiği ve sosyal projelerle donatarak en üst düzeyde hizmet sunmayı amaçlıyor. Halkla iletişimi güçlü bir lider olarak, seçimi kazanma onuruna erişmeyi hedefleyerek Diyarbakır'ın gelişimine katkıda bulunmayı planlıyor.




Bu haber 1760 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI