Bugun...



DİYARBAKIR’DA PANDEMİ NEDENİYLE 7 SAĞLIKÇI ÖLDÜ

Pandeminin başladığı günden bu yana koronavirüs nedeniyle Diyarbakır’da 7 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. FOTOLU Salih...

facebook-paylas
Tarih: 08-09-2020 00:57

DİYARBAKIR’DA PANDEMİ NEDENİYLE 7 SAĞLIKÇI ÖLDÜ

Pandeminin başladığı günden bu yana koronavirüs nedeniyle Diyarbakır’da 7 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.

FOTOLU

Salih YEŞİL

DİYARBAKIR - Son dönemlerde Diyarbakır’da hızlı bir seyir izleyen koronavirüs nedeniyle her gün yeni can kayıpları yaşanırken Diyarbakır’da sağlık meslek kuruluşlarının verilerine göre bu süreçte 540 sağlık çalışanı da enfekte oldu.

Diyarbakır’da aile hekimi doktor Mehmet Kan’ın koronavirüs nedeniyle ölmesi, kentte pandemiden ölen sağlık çalışanlarının sayısını 7’ye yükseltti.

‘ÖLEN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

Sağlık çalışanlarının enfekte olmasına ve ölümlerine dikkat çekmek amacıyla sağlık meslek kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Diyarbakır Sağlık Platformu’nun doktor Mehmet Kan’ı anma etkinliğine konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 7’ye yükseldiğini söyledi.

“Ölmek değil, yaşamak istiyoruz” pankartı taşınan ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, sağlık çalışanlarının ihmaller yüzünden birer birer yaşamını yitirdiğini ifade etti.

‘HER DAKİKA BİR ARKADAŞIMIZ VİRÜSE YAKALANIYOR’

Sağlık çalışanlarına yönelik alınan koruyucu önlemleri eleştiren SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Güldiken, “Ellerindeki olanakları doğru kullanamadıkları için her gün, her saat, her dakika bir arkadaşımız virüse yakalanıyor. Yaşamını yitiriyor. Sağlık örgütleri olarak hep bir arada durmayı önemsiyoruz. Bu ihlallere karşın hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.

'ÖZGÜN VE ÖFKELİYİZ'

Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Başkanı Elif Turan ise kentte yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 7'ye ulaştığını kaydederek, bunun en büyük etmelerinden birinin koruyucu ekipman eksikliği olduğunu söyledi. Her gün onlarca sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını belirten Turan, "Özgünüz ama öfkeliyiz de. Koruyucu ekipmanlar hem yetersiz hem de kalitesiz. Birileri başarı algısı oluşturmaya çalışırken, arkadaşlarımız virüse yakalanarak yaşamını yitiriyor. Bu algı yerine sağlık çalışanlarının yaşam hakkını gözeten bir adım atılsın. Tüm yük sağlık emekçilerinin omuzundadır. Çalışma koşulları düzeltilmeli” diye seslendi.




Bu haber 106 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI