Bugun...



TEKTEKİN’İN BABASI: ‘GÖRÜNTÜLERİ GÖRDÜM BAYILDIM’

Diyarbakır’da zırhlı aracın çarpması sonucu ölen Efe Tektekin (5)’in babası Ahmet Tektekin, “Polislerin kaza anını...

facebook-paylas
Tarih: 16-09-2020 03:04

TEKTEKİN’İN BABASI: ‘GÖRÜNTÜLERİ GÖRDÜM BAYILDIM’

Diyarbakır’da zırhlı aracın çarpması sonucu ölen Efe Tektekin (5)’in babası Ahmet Tektekin, “Polislerin kaza anını gösteren görüntüleri izlediğini gördüm, bayıldım.” dedi. Araç sürücüsü İ. A. ise araç kamerasının bozuk olduğunu söyledi. 

Salih YEŞİL

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde 11 Eylül 2019’da karşıdan karşıya geçmeye çalışan 5 yaşındaki Efe Tektekin'in, zırhlı polis aracının çarpması yaşamını yitirmesine ilişkin davanın duruşması Diyarbakır 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Araç sürücü polis memuru İ. A.’nın “Taksirle ölüme neden olma” suçundan yargılandığı davanın duruşmasına, sanık polis İ. A. avukatı ile Tektekin ailesi avukatı Sedat Çınar ile Tektekin’in annesi Nazime ve babası Ahmet Tektekin hazır bulundu.

‘GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİM BAYILDIM’

Duruşmada müşteki sıfatıyla bulunan baba Ahmet Tektekin, kazadan sonra hemen sonra olay yerine gittiğini belirterek, “Polisler beni kazayı yapan zırhlı araca bindirdi. Polislerin kaza anını gösteren görüntüleri izlediğini gördüm ve bayıldım. Daha sonra aynı zırhlı araçla beni hastaneye götürdüler.” dedi.

Baba Ahmet Tektekin sanık polisten şikâyetçi olduğunu belirtti. Duruşmada hazır bulunan anne Nazime Tektekin de sanıktan şikâyetçi olduğunu ve davaya müşteki olarak katılma talebinde bulundu.

BABA TEKTEKİN’DEN SANIK BEYANINA TEPKİ

İddialara ilişkin savunma yapan sanık İ. A., baba Tektekin’in beyanlarını kabul etmeyerek, 2017'den beri kullandığı zırhlı aracın kamera sistemi çalışmadığını söyledi. Zırhlı araçta silah bulunması sebebiyle bir sivilin araca bindirilmesinin imkansız olduğunu dile getiren İ. A., olaydan sonra ambulans gelene kadar 45 dakika olay yerinde beklediğini aktardı.

Sanığın ambulansın olay yerine geldiği şeklindeki savunması baba Ahmet Tektekin’in tepkisine neden oldu. Tektekin, “Ambulansı bekledim, diyor, arkadaşım oğlumu zırhlı aracın altından çekerek taksisi ile hastaneye götürdü. Ambulans ne zaman nasıl geldi" sözleriyle tepki gösterdi.

‘DELİLER TOPLANMADI KARARTILDI’

Soruşturma kapsamında araç kaydı, sanığın ehliyeti, görüntü kaydı, gibi taleplerinin halen yerine getirilmediğini anlatan Tektekin ailesi avukatı Sedat Çınar, “Deliller hem karartıldı, hem de toplanmadı. İşaret ettiğimiz deliller tek tek dosya arasına alınmasını talep ediyorum. Tanıklarımız var onlarında dinlenilmesini istiyoruz.” talebinde bulundu.

SANIK DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULDU

Sanık avukatı ise müvekkilinin bilirkişi raporunda tali kusurlu gösterilmesine karşın kusursuz olduğunu dile getirdi. Sanığın Elazığ’ın Sivrice ilçesinde görevine devam ettiğini kaydeden avukatı,  müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Sanık avukatı ayrıca müvekkiline ait hafif zırhlı araç kullanma sertifikasını da mahkemeye sundu.

Mahkeme, sanığın duruşmalardan vareste tutulmasına, varsa araç içinde bulunan görüntü kayıtları, MOBESE kayıtlarının dosya arasına alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.




Bu haber 52 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI