Bugun...



SEZAİ KARAKOÇ HABERİMİZ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Yenişehir Belediyesi Karakoç'un Vefat Tarihi'ndeki Yanlışlığını Düzeltti. Diriliş Fikri Mimarı Sezai Karakoç'un Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Edebiyat Evi Projesi'nde vefat tarihinin yanlışlığı giderildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 00:25

SEZAİ KARAKOÇ HABERİMİZ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Dün gazetemizde yer alan haberde yakın zamanda açılışı yapılacak Edebiyat Evi'nde tarihî hatadan dönüldü.

Diyarbakırlı Fikir ve Sanat Adamları'nın isimleri konusunda Sezai Karakoç'un fotoğrafı ve Rüzgâr Şiirinin yer aldığı bankta vefat tarihinin "1921" olarak yer alması üzerine Şehir Araştırmaları Merkezi Kurucusu ve aynı zamanda gazetemizin Kültür ve Sanat Danışmanı Mehmet Ali Abakay'ın açıklaması, bu yanlıştan dönülmesini sağladı.

Belediyenin ilgili birimince yapılan açıklamada, ivedîlikle bu yanlışlığın tespitinin gereğinin yapıldığı belirtildi.

Güneydoğu Güncel Gazetesi'ni arayan okurlarımız, Edebiyat Evi'ndeki bu yanlışlığı haber yaptığımız için teşekkür etti.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Kültür ve Sanat Danışmanımız Mehmet Ali Abakay, bu hatanın düzeltilmesinin sevindirici olduğuna değinerek, " Sezai Karakoç konusunda talep olması halinde gereken desteği sunacağız. " dedi.

Dünkü haberimizde Karakoç'un Doğum Tarihi "1933", Vefat Tarihi "1921 "olarak bankta görünür biçimde paylaşılmış, bu yanlışlıktan dönülmesi istenmişti.

Haberimiz sonrası Karakoç konusunda değerlendirmede bulunan Gazetemiz Kültür ve Sanat Danışmanı Mehmet Ali Abakay, Karakoç'un Diriliş Düşüncesi'ni okurlarımız için  özetledi:

Ergani 1993 Doğumlu olan Ahmed Sezai Karakoç, 1950 Sonrası Diriliş ile sanat ve edebiyat merkezli İslâmî Medeniyeti esas alan hareketi başlatmıştı.

Diriliş Hareketi'ni Siyasî Parti'ye dönüştüren Karakoç, Diriliş Partisi'ni kurmuş, partinin iki kez üstüste seçime girmeme sebebiyle dönemin şartları gereği kapatılması üzerine "Yüce Diriliş Partisi" adıyla Diriliş Partisi'ni yenilemiştir.

Sezai Karakoç'un vefatı 16 Kasım 2021 Tarihi'nde ülke çapında yankı bulmuş, basın ve yayın camiasında haftalarca ele alınmıştı.

Genç kuşak tarafından kitapları okunan, yedi dönem yayınladıği Diriliş Dergisi ile Karakoç'un Diriliş Hareketi, tüm illerde sürdürülen Diriliş Okumaları ile devam etmektedir.

Kitapları basılı halde 60'ı bulan Karakoç'un eserleri merkezi İstanbul'da bulunan Diriliş Yayınları tarafından yayınlanmaya devam etmektedir.

Karakoç'un bağımsız ve bağlantısız Diriliş Hareketi, , günümüzde canlılığını korumakta, Karakoç'u tanıtan elliyi aşkın yazarın kitabı ve onlarca derginin özel sayı çıkarması etki gücünü göstermektedir."




Bu haber 1399 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI