Bugun...



Diş Hekimi Gök: "Sağlık ağızdan başlar"

Mardin'de görev yapmakta olan Uzman Diş Hekimi Nevzat Gök, dişlerin önemi, evde kullanılan kontrolsüz yöntemler hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, sağlığın ağızdan başladığının farkında olarak hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 10:40

Diş Hekimi Gök:

İnsanın en hassas ve bir o kadar da önemli organlarından olan dişlerin bakımı ve koruyuculuğu son derece önem arz etmektedir. 

 

Diş temizliği ve bakımı, doğru şekilde evde kullanılacak yöntemler hakkında İLKHA'ya konuşan Dr. Gök, diş temizliğini evde en basit yöntemle uygulanabileceğini, evde geri dönüşümü imkânsız yöntemlere de başvurulması kişiye çok ciddi zararlar verebileceğini kaydederek, en sağlıklı yöntemin ise uzman diş doktoruna başvurulması olduğunu vurguladı. 

Ayrıca misvak hakkında da bilgi veren Gök, misvak kullananların diş doktoruna başvurmalarının nadir görüldüğünü dolayısıyla herkese misvak kullanılması hususunda tavsiyelerde bulundu. 

"Sağlık, ağızdan başladığı için dişlerimize çok önem vermeliyiz"

                

Uzman Diş Hekimi Nevzat Gök

Diş ve diş temizliğinin önemi hakkında konuşan Dr. Gök, "Öncelikle dişler çok hassas bir konudur. Sağlık, ağızdan başladığı için dişlerimize çok önem vermeliyiz. Çeşitli nedenlerden ötürü diş taşı ve diş kanamaları meydana gelebilir. Diş temizliğini evde en basit yöntemle uygulayabiliriz. Öncelikle diş taşı ve diş kanamaları oluşmaması için en basit yöntemlerden biri dişlerin her gün fırçalanmasıdır. Çocuklar, gündelik hayatlarının bir bölümünü okulda geçirdiklerinden diş fırçalamaya fırsat bulamadıkları için en azından yemekten sonra ağız suyla çalkalanabilir. Ağızda bulunan gıda artığını, mikropları belli bir oranda uzaklaştırarak kişiye büyük bir avantaj sağlar. Diğer basit yöntemlerden biri de diş peçetesi veya gazlı bir bezle dişlerin temizlenmesidir. Bütün bunlara rağmen de diş taşı oluşabiliyor." ifadelerini belirtti. 

"En sağlıklı yöntem diş hekimine başvurmaktır" 

Evde diş beyazlatılması için kullanılan doğal ve basit yöntemler de değinen Gök, "Bazı bireyler evde dişlerin beyazlatılması için farklı farklı uygulamalar kullanılıyor. Bir çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı sirkeyi karıştırarak bu karışım ile diş fırçalanıyor. Başka yapılan yöntemlerden bir diğer yeşil ceviz kabuğunu dişlere sürterek beyazlamasını sağlıyor. Evde bu tür uygulamalar zararlı olan uygulamalara göre daha basit ve daha zararsızdır. En sağlıklı yöntem ise diş hekimine başvurmaktır." dedi. 

"Evde bireylerin diş beyazlatma için gelişi güzel yöntemlere başvurmaması lazım"

Gök, evde kullanılan ve geri dönüşümü imkânsız olan yöntemleri ve bu durumda yapılması gereken tedbirleri aktararak, "Dişlerin beyazlatılması adına diş hekimlerinin tavsiye ettiği jeller mevcuttur. Ancak her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi o jeli de fazla kullanmanın geri dönüşü de imkânsız olabilir. Bunun dışında dişlerin beyazlaması için uygulanan yöntemler kontrolsüz ve aşırı kullanıldığında dişlerin kötü renge bürünmesine ve minenin (dişteki en sert maddedir. Dişi en dıştan koruyucu bir katman olarak çevreler) zayıflamasına sebep olabilir. Dişlerin parçalanması ve diş etlerinin tahriş olmasına da sebep olabilir. Evde bireylerin diş beyazlatma için gelişi güzel yöntemlere başvurmaması lazım. Bu tür durumlara çok dikkat etmeliyiz ki sağlığın ağızdan başladığının farkında olmalıyız. 6 ayda bir diş hekimliğine başvurmamız lazım." şeklinde ifade etti. 

"Misvak, ağız ve dişlere çok olumlu sonuçlar veriyor" 

Misvak hakkında da tavsiyelerde bulunan Gök, "Misvakın kullanılması gayet güzeldir. 30 yıllık bir hekim olarak, misvak kullanan hastalarla nadir karşılaşıyoruz. Misvak kullanıldığında ağız ve dişlere çok olumlu sonuçlar veriyor. Misvakın kullanılmasını herkese tavsiye ediyorum." ifadelerini kaydetti.

 




Bu haber 574 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI