Bugun...



AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Adayı Mehmet Halis Bilden İstihdam Odaklı Projeleri Açıkladı

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Diyarbakır'da işsizlik oranının Türkiye ortalamasından yüzde 50 daha yüksek olduğunu belirterek, şehrin istihdam sorununa çözüm getireceklerini açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-03-2024 15:36:36 Tarih: 01-03-2024 15:26

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Adayı Mehmet Halis Bilden İstihdam Odaklı Projeleri Açıkladı

Yasin GÜLER - Bilden, kentin ara eleman ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için 30 farklı dalda istihdam garantili mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini ifade etti.

Bilden, projelerinin çıktısının her zaman istihdam olacağını vurgulayarak, Diyarbakır'ı engelsiz bir şehir haline getirme hedeflerini paylaştı. Engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla şehri engelsiz hale getireceklerini belirten Bilden, engelli bireylerin evlerinden çıkıp dolaşırken herhangi bir engelle karşılaşmayacaklarını söyledi.

Ayrıca, AK Parti'nin Diyarbakır'daki engelli vatandaşları sanatla buluşturmayı planladığını dile getiren Bilden, belediyenin sosyal faaliyetlerini artırarak engelli bireylerin kültürel ve sanatsal etkinliklere daha fazla katılımını sağlayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda, Huzurevleri semtindeki esnafları ziyaret eden Bilden, aynı zamanda Diclekent'teki Perşembe pazarında esnaf ve vatandaşlarla görüşmelerini sürdürdü.

DİSMEK kurslarıyla ilgili olarak da konuşan Bilden, istihdam garantili mesleki eğitimlerin yanı sıra kursiyerlere sigorta ve harçlık imkanı sağlayacaklarını belirtti. Başkanlık dönemlerinde açacakları kurslara kayıt olanların sigortalarını yatırarak, kursiyerlere aylık harçlık ve ulaşım desteği sunacaklarını dile getirdi. Bu şekilde, Diyarbakır'da işsizlikle mücadele edeceklerini ve şehrin ara eleman ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti.Son olarak, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, seçim çalışmaları kapsamında Çüngüş ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti ve seçim sürecinde ilerlediklerini belirtti.

 




Bu haber 828 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI