Bugun...



Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: İsrail işgalci bir güçtür bu nedenle meşru müdafaa hakkı olamaz

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, "İsrailin işgalci bir güç olarak meşru müdafaa hakkı yoktur. israil suç işliyor ve uluslararası insan haklarının tüm kurallarını ihlal ediyor." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2023 01:16

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: İsrail işgalci bir güçtür bu nedenle meşru müdafaa hakkı olamaz

 

 

Riyad Maliki, Fransız mevkidaşı Catherine Colonna'ya özellikle Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik işgalci rejimin barbar saldırganlığındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede Maliki, Fransa ve Avrupa'nın saldırganlığa derhal son verilmesi talebinin önemli olduğuna dikkat çekerek Gazze'de her gün tanık oldukları katliamların; sivillerin, özellikle de kadın ve çocukların öldürülmesi konusunda ciddi bir duruş gerektirdiğini vurguladı.

Maliki, "işgalci bir güç olarak israilin suç işlediğini ve uluslararası insan haklarının tüm kurallarının ihlal ettiğini" vurgulayarak bu nedenle işgalci rejimin, meşru müdafaa hakkının olamayacağını kaydetti. Maliki, işgal rejimi için, "meşru müdafaa" bahanesinin verilmesinin onu katliamlarına devam etmeye teşvikle eşdeğer olduğunu ifada etti.

Birçok hastanenin hizmet dışı kalması ve birçok okulun hedef alınması nedeniyle Gazze Şeridi'ne mümkün olan en kısa sürede yardım getirilmesi gerektiğini vurgulayan Maliki, işgalci rejimin okul ve hastanelerin canlı kalkan olarak kullanıldığı şeklindeki çürük bahaneyi ortaya çıkarmak için bağımsız komiteler gönderilmesi taleplerini yineledi.

Maliki, daha önceki tüm uluslararası raporlarda okulların veya hastanelerin hiçbir zaman askeri amaçlarla kullanılmadığının belirtildiğini vurguladı. 
 




Bu haber 388 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI