Bugun...



YENİŞEHİR BELEDİYESİ ORGANİK GIDA FUARI BİOFACH’DA

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi, Yerelde Kadın Eliyle Organik Sebze Üretimi ve İşlenmesi Projesi kapsamında Almanya Nürnberg’de düzenlenen Dünya’nın en büyük organik gıda fuarı olan BioFach Gıda Fuarına katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2024 14:27

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ORGANİK GIDA FUARI BİOFACH’DA

 

 

Almanya Nürnberg’de düzenlenen BioFach Gıda Fuarına Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Polat, GAP Organik Küme Derneği Başkanı Prof. Dr. Gültekin Özdemir ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, GAP ORKÜDER, Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve GAP UTAEM yetkilileri ve üreticiler de katıldı.

Yerelde Kadın Eliyle Organik Sebze Üretimi ve İşlenmesi Projesi kapsamında üretilen organik ürünlerin yaklaşık Bin aileye ulaştırıldığını belirten Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Polat, yerinde üretim ve tüketimin sürdürülebilirlik için önemli bir değer olduğunu belirtti.

Başkan Yardımcısı Polat, ‘’Yenişehir Belediyemize bağlı Nev Bahçemizde projemiz kapsamında üretici kadınlarımız için sera alanları oluşturduk. Kadınlarımıza ekmeleri için çeşitli sebze ve meyve tohumları dağıttık. Daha sonra üretici kadınlarımızdan oluşturduğumuz Hünerli Eller Kadın Kooperatifini kurduk. Kooperatifimiz bünyesinde bahçemizde çalışan kadınlarımız yetiştirdikleri ürünlerini tesisimizin mutfağında işleyerek satışa sunma imkânı buldular. Kadınlarımıza aynı zamanda sertifikalı eğitimler verdik. Kırsal mahallelerimizde kendi tarlalarında çalışan kadınlarımıza da ekipman ve tohum desteğinde bulunduk. Yine bu projemiz kapsamında Nürnberg’de düzenlenen BioFach Gıda Fuarına katıldık.  Bu projemizde desteklerinden ötürü Dicle Üniversitemize, Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza ve Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Murat Beşikci’ye teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerinde bulundu.

 

 




Bu haber 630 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI