Bugun...



Bursa'da, milyonda bir görülen hastalık başarıyla tedavi edildi

İnegöl Devlet Hastanesi’nde milyonda bir rastlanan fahr sendromu teşhisi konulan 75 yaşındaki erkek hasta başarıyla tedavi edildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-11-2023 18:07

Bursa'da, milyonda bir görülen hastalık başarıyla tedavi edildi

İnegöl’de yaşayan 75 yaşındaki erkek hasta, bilinç kaybı şikâyeti ile yakınları tarafından İnegöl Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Hastanede görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gizem Geçgel Aras tarafından yapılan tetkik ve inceleme sonrası fahr sendromu teşhisi konulan  hasta, uygulanan tedavi yöntemi ile şifa buldu.

"Milyonda bir görülen çok ender olan fahr sendromu tanısını koyduk               

Hastanın evde baygınlık şikâyeti ile geldiğini ve yapılan tetkiklerinde kalsiyum düşüklüğü saptadıklarını dile getiren Uzm. Dr. Aras, "Hastanın çekilen beyin tomografisinde beyninde kalsiyum birikimleri olduğunu fark ettik. Hastalığa, milyonda bir görülen çok ender olan fahr sendromu tanısını koyduk. Hasta, hastanemize geldiğinde kendini, çevresini bilemez, nerede olduğunu tanıyamaz haldeydi. Hastanemizde nöbet geçirdi ancak sonrasında yaptığımız tedavi ile hem nöbet tedavisi hem kalsiyum tedavisi ile hastamızın şikâyetlerinde gerileme oldu. Bilinç durumu düzeldi." dedi.

"İlaçlı tedavisi devam edecek"

Hastanın damardan tedavilerini tamamladıklarını vurgulayan Aras, "Bundan sonrasında da ağızdan tedavi ile devam edeceğiz. Hastanın tekrar nöbet geçirmesi olmadı. Kalsiyum seviyeleri normal hale geldi. Bundan sonrasında eğer kontrollerini aksatmaz ve ilaçlarını düzenli almaya devam ederse tekrar bu şikâyetlerinin olmayacağını düşünüyoruz. Bu hastalığı tanıyabilmiş olmaktan ve hastayı tedavi edebilmiş olmaktan mutluyuz." diye konuştu.

 




Bu haber 325 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI