Bugun...



Gazze Belediyesi: Çöp sahasına erişimin engellenmesi çevresel felaketlere yol açabilir

Gazze Belediyesi, işgal rejiminin, belediye personelinin ana atık deposuna ulaşmasını engellemesinin çevresel felaketlere yol açacağı konusunda uyardı.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2024 00:20

Gazze Belediyesi: Çöp sahasına erişimin engellenmesi çevresel felaketlere yol açabilir

 

 

Gazze Belediyesi yaptığı açıklamada, "Devam eden israil işgalinin tehlikelerinden biri de personelimizin şehrin doğusundaki 'Cuhr el-Dik' bölgesindeki ana atık depolama alanına ulaşmasının engellenmesidir ve bu durum şehirdeki sağlık ve çevre koşulları üzerinde felaket yansımalara neden olacaktır." dedi.

Açıklamada, işgalin, geçen Ekim ayının 7'sinde saldırganlığın başlamasından bu yana ekiplerinin çöp sahasına gelmesini engellediğini ve bunun da şehrin sokaklarında büyük miktarlarda çöpün birikmesine neden olduğunu ve bu miktarın yaklaşık 90 bin tona ulaştığı ifade edildi.

Bu durumun, "zararlı böcek ve kemirgenlerin çoğalmasına, felaketin yayılmasına ve şehirdeki sağlık ve çevre koşullarının kötüleşmesine yol açtığını" vurgulayan Gazze Belediyesi, "Temizlik hizmeti için gerekli olan yakıtın birkaç ay önce bitmesinin yanı sıra, işgalciler başta atık toplama araçları olmak üzere irili ufaklı yaklaşık 125 aracı imha ederek sokaklarda ve kamusal alanlarda atıkların birikmesine neden oldu. " dedi.

Açıklamada, 'Cuhr el-Dik' bölgesindeki ana atık depolama alanına birçok bölgeden yaklaşık 1000 ton atık getirildiği, bu çöplüğün şehrin ana ve tek depolama alanı olduğuna işaret edildi. 




Bu haber 650 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI