Bugun...



Gazze'de hastane katliamlarına Şanlıurfa'dan tepki

Şanlıurfalılar, Gazze'de özellikle hastanelerin bombalanmasına tepki gösterilerek hastane önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 18-11-2023 00:10

Gazze'de hastane katliamlarına Şanlıurfa'dan tepki

Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı olduğunu duyurdu.

Şanlıurfa'da STK'lar Eyyübiye ilçesindeki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyerek siyonist vahşete tepkilerini dile getirdi.

Açıklamaya, STK temsilcileri, sağlıkçılar ve hasta yakınları katıldı.

Okunan basın açıklamasında Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için toplandıklarını dile getirerek ümmet hareketi olarak, ümmetin ilk kıblesi için seslendiklerini ifade ettiler.

"Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu?"

Açıklamada, "Terörist israil kana doymuyor. Gazze'de savaş suçu işlenmektedir. Gazze'de katil israil tarafından soykırım yapılmaktadır. Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Ümmet olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, sözde medeni (!) Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü Batı uygarlığı, Gazze'de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir! İnsan hakları örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı? Dünya Hiroşima'ya atom bombası atanlardan, sivilleri katledenlerden, tepki vermesini bekliyor! Şu ana kadar Gazze'ye atılan bomba 12 bin ton olmuş." denildi.

"Sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir"

"İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara ve hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır" denilerek insanlık suçu işlendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil israil, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır! Katil israilin hastaneye yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı, insanlık adına utanç vericidir.  İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır.  İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasının ardından dua edildi.




Bu haber 467 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI