Bugun...



Gazze'de İsrail Saldırısı: Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı'ndan Sert Açıklama

Muhammet Kayan, Siyonist İsrail'in Refah'ta Filistinlilere Yönelik Bombardımanını Kınadı ve İslam Ülkelerine Harekete Geçme Çağrısı Yaptı

facebook-paylas
Güncelleme: 28-05-2024 00:21:37 Tarih: 28-05-2024 00:10

Gazze'de İsrail Saldırısı: Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı'ndan Sert Açıklama

 

 

Yasin GÜLER - Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muhammet Kayan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla sert bir açıklama yaptı. Kayan, Siyonist İsrail'in Refah'ta gerçekleştirdiği barbarca saldırıyı kınayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Kayan'ın açıklamaları şöyle devam etti:

"Gazze'de sekiz ayı aşkın bir süredir devam eden zulüm, dün gece Siyonist İsrail'in yeni bir canilik örneği sergileyerek Refah'ta onlarca masum Filistinliyi bombalarla katletmesiyle doruk noktasına ulaşmıştır. Bu alçakça saldırılar, insanlık adına utanç verici ve kabul edilemezdir. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı bir dönemde, Siyonistlerin hala bu kadar zalimce hareket etmeleri, gözlerini kan bürümüş bir şekilde terör saldırılarına devam ettiklerini göstermektedir.

Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acizliklerini gören Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmışlardır. Ancak artık sözün bittiği yerdeyiz. İsrail rejiminin zalimliği ve katliamları hakkında konuşmak bile boşuna. Şimdi yapılması gereken, Siyonistlere karşı fiili bir şekilde harekete geçmektir.

İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. İsrail'e karşı güç gösterme vakti gelmiştir. Zira Siyonistler, kınamalardan ve sözlü tepkilerden anlamamaktadır. Bugün yaşadığımız zilletin en büyük sorumlusu, İslam ülkelerinin aciz liderleridir.

Filistin direnişi sadece kendi topraklarını koruma veya özgürleştirme amacıyla mücadele etmiyor. Aynı zamanda Bağdat'ın, Şam'ın, Doğu Türkistan'ın, Diyarbakır'ın ve İstanbul'un selameti için de savaşıyorlar. İsrail'in hedefi sadece Gazze, Kudüs veya Batı Şeria ile sınırlı değil. Eğer Gazze'de başarılı olursa, yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacaktır.

Türkiye halkı, Hamas başta olmak üzere Filistin direnişinin yanında yer alıyor. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir.

Son olarak, alimlerimizin Filistin mücadelesi için verdiği fetvayı hatırlatmak isterim: 'Gazze'yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin'e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirir.'"

Kayan'ın açıklamaları, Gazze'deki zulmü kınayan ve İslam ülkelerini harekete geçmeye çağıran sert bir tavır sergilerken, uluslararası toplumun da dikkatini bu insanlık dışı saldırılara çekmeyi amaçlıyor.




Bu haber 804 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI