Bugun...



Nusaybin’de iki avukatın tehdit edilmesine Mardin Barosu tepki gösterdi

Mardin Baro Başkanı Av. İsmail Elik, Nusaybin’de bir dosyadan dolayı iki avukatın tehdit edildiğini açıklarak olaya tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2023 18:07

Nusaybin’de iki avukatın tehdit edilmesine Mardin Barosu tepki gösterdi

Mardin Baro Başkanı, Av. Elik, Mardin Barosuna bağlı Avukatlar ile Nusaybin’de görev yapan Avukatlar, Nusaybin Adliyesi önünde basın açıkalaması yaptılar.
Avukatlar adına açıklama yapan Mardin Baro Başkanı Av. Elik, Nusaybin’de görev yapan ve karı koca olan iki avukatın bir icra dosyasından dolayı dosyanın borçlu tarafından mesleklerini icra ettikleri için tehdit edildiğini bildirdi.
Tehdit ve saldırıyı kabul etmediklerini ifade eden Av. Elik, "Özellikle şunu ifade etmek isteriz, biz avukatlar herhangi bir dosyada dosyanın tarafı değiliz. Ya da herhangi bir ceza davasında sanığın tarafında ya da müştekinin tarafında değiliz. Sadece dosyada bulunan taraflara hukuki yarımda bulunuyoruz. Bizim yaptığımız iş bununla sınırlıdır. Avukatların taraf olarak görülmesi, tehditlere, hakaretlere, şiddetlere maruz kalmaları kabul edilemez. Çünkü avukat vatandaşların hukuki haklarını korur. Eğer avukat olmazsa dosyanın tarafı kendini nasıl temsil edecek. Bu nedenden dolayı avukata yapılan şiddet ve tehdit, aynı zamanda vatandaşın hukuka ulaşımının önüne çıkarılan engeldir. Bu tehdidi yapan şahıslara karşı suç duyurusunda bulunduk. Yarın ya da birkaç gün sonra haklarında dava açılacak. Bunları savunmak için bile avukata ihtiyaç olacaktır. Şunu söylemek istiyoruz avukatın olduğu yerde ancak bağımsız savunma olabilir. Biz hiç bir davanın tarafı değiliz. Eğer avukatlar şiddet edilmeye devam ederlerse bilin ki vatandaş artık hukuka ulaşamaz. Bütün vatandaşlarımıza çağrımız şudur, tekraren söylüyoruz. Biz dosyanın tarafı değiliz, biz kimsenin tarafı değiliz, biz hukukun tarafındayız. Hukukun gerçekleşmesi için insanlarımıza hukuki yardımda bulunuyoruz." dedi.
Baro ve Mardin’deki tüm avukatlar olarak her iki meslektaşlarının yanında olacaklarını vurgulayan Baro Başkanı Av. Elik, "Onlara yapılan bu tehdidin, bu şiddetin takipçisi olacağız. Mardin Barosu olarak Mardin Avukatları olarak her iki meslektaşımıza uygulanan şiddeti ve tehditi kınıyoruz. Her iki meslektaşımızın yanında olacağız, umarız bu son olur." ifadelerini aktardı.
Basın açıklamasından sonra Nusaybin Baro Temsilciliğini ziyaret eden Mardin baro Başkanı Av. Elik ve beraberindeki avukatlar, tehdite maruz kalan avukatlara geçmiş olsun dileklerinde bulundular

 




Bu haber 772 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI