Bugun...



Güney Afrika'dan siyonist rejimin savaş suçları için UCM'ye başvuru

Güney Afrika Cumhuriyeti, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvurdu.

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2023 10:12

Güney Afrika'dan siyonist rejimin savaş suçları için UCM'ye başvuru


    

 

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Katar'da konuştu.

Ramaphosa, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının UCM tarafından soruşturulmaya müsait olduğuna dikkati çekerek, "Orada savaş suçları işlendiğine inandığımız için (UCM'ye) başvuruda bulunduk." dedi.

Ramaphosa, "Artık bir toplama kampına dönüşen Gazze'de şu anda bir soykırım yaşanıyor. Güney Afrika olarak, özellikle hastanelere karşı gerçekleştirilen saldırılara karşı tavrımızı çok açık bir şekilde ifade ettik." ifadelerini kullandı.

6 Kasım'da Tel Aviv'deki tüm diplomatlarını istişare için geri çeken Güney Afrika Cumhuriyeti, siyonist işgal rejiminin hastane, ambulans, okul, apartman ve özel arabalarında Filistinli sivilleri doğrudan hedef almasının "savaş suçu" olduğunu belirtmişti.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güney Afrika, israili bir kez daha uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya ve Cenevre Sözleşmeleri ile uluslararası insani hukuk kapsamında sivilleri korumaya çağırıyor." ifadeleri kullanılmıştı. 
 




Bu haber 402 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI