Bugun...



Vali Yazıcı: Okulların bir an evvel tamamlanması için çalışmaların takipçisi olacağız

Malatya Vali Ersin Yazıcı, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapımı devam eden okul inşaatlarını denetleyerek incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 18:23

Vali Yazıcı: Okulların bir an evvel tamamlanması için çalışmaların takipçisi olacağız

 

 

Beraberinde Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile ilk olarak Battalgazi İlçesindeki okul inşaatlarını inceleyen Vali Yazıcı, daha sonra Yeşilyurt ilçesine geçerek burada yapımı devam eden okul inşaatlarında inceleme yaparak, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Battalgazi'de yapılan incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, şunları kaydetti:

"24 derslikli Bayram Kızılaslan İmam Hatip Ortaokulu ve lisenin bodrum+zemin +3 kat olarak yapımı devam etmekte olup; sığınak destek eğitim odası, bilgisayar, müzik, resim ve teknoloji tasarımı atölyesi, yemekhane, çok amaçlı salon ve laboratuvar bulunmaktadır. 24 derslikli Kanuni İlkokulunun yapımı devam etmekte olup; beden eğitimi salonu, bilgisayar atölyesi, çok amaçlı salon, destek eğitim odası, etkinlik ve oyun odası, fen laboratuvarı, kütüphane müzik ve resim atölyesi, yemekhane ve kantin bulunmaktadır. 24 derslikli Hatice-İbrahim Özoğlu İlkokulu bodrum+zemin +3 kat olarak yapımı devam etmekte olup; beden eğitimi salonu, bilgisayar atölyesi, çok amaçlı salon, destek eğitim odası, etkinlik ve oyun odası, fen laboratuvarı, kütüphane, müzik ve resim atölyesi, yemekhane ve kantin bulunmaktadır. 24 derslikli İnönü İlkokulunun bodrum+ zemin +3 kat olarak yapımı devam etmekte olup; bilgisayar atölyesi, çok amaçlı salon, destek eğitim odası, etkinlik ve oyun odası, fen laboratuvarı, kütüphane, müzik ve resim atölyesi, kantin ve yemekhane bulunmaktadır. 8 derslikli Cumhuriyet Anadolu Lisesi arsa alanında, zemin+1 kat olarak yapımı devam eden anaokulunda destek eğitim odası, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunmaktadır."

Yeşilyurt ilçesindeki okul inşaatlarına da değinen Vali Yazıcı, "24 derslikli Necatibey Ortaokulunun yapımı devam etmekte olup; beden eğitimi salonu, bilgisayar atölyesi, çok amaçlı salon, destek eğitim odası, etkinlik ve oyun odası, fen laboratuvarı, kütüphane, müzik ve resim atölyesi, kantin bulunmaktadır. 8 derslikli Şehit Elif Livan Anaokulunun bodrum +1 kat olarak yapımı devam etmekte olup; destek eğitim odası, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunmaktadır. 24 derslikli Yalçın Koreş İlkokulunun bodrum + zemin + 3 kat olarak yapımı devam etmekte olup; beden eğitimi salonu, bilgisayar atölyesi, çok amaçlı salon, destek eğitim odası, etkinlik ve oyun odası, fen laboratuvarı, kantin, müzik ve resim atölyesi, yemekhane bulunmaktadır. 32 derslikli Fidanlık İlkokulunun bodrum + zemin + 3 kat olarak yapımı devam etmekte olup; beden eğitimi salonu, bilgisayar atölyesi, çok amaçlı salon, destek eğitim odası, etkinlik ve oyun odası, fen laboratuvarı, müzik ve resim atölyesi, kantin bulunmaktadır. Ayrıca yapımı devam eden 4 derslikli Selahattin Eyyubi İmam Hatip Anaokulu ve 12 derslikli İmam Hatip İlkokulu, depremden hasar gören Yakınca İlkokulu öğrencilerinin yerleştirilmesiyle, toplamda 267 öğrenciye eğitim ve öğretim imkanı sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı, okulların bir an evvel tamamlanması için yapılan çalışmaların takipçisi olacaklarını belirtti.




Bu haber 274 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI