Bugun...



HABERİMİZ SES GETİRDİ

Yıllardır sahipsiz olan ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilen, yayaların yol ortasında araç beklemesine sebep olan...

facebook-paylas
Tarih: 21-09-2019 07:45

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Yıllardır sahipsiz olan ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilen, yayaların yol ortasında araç beklemesine sebep olan kaldırım sorunu 21 saat gibi kısa bir sürede çözüldü.

  Seyfettin EKEN “Sahipsiz Kaldırımlar” başlıklı haberimiz üzerine yıllardır çözülemeyen kaldırım sorunu 21 saat gibi kısa bir sürede çözüme kavuştu. Yayaların kullanım alanı olan kaldırımları işgal eden esnaf ve seyyar satıcılar önceki gün sabah saatlerinde zabıta ekipleri tarafından uyarılarak, kaldırımlar boşaltıldı. Boşaltılan kaldırımlar ile yayalar rahat bir nefes aldı. Önceki gün gazetemizde çıkan “SAHİPSİZ KALDIRIMLAR” başlıklı haberimiz üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıtalar kaldırım işgaline son verdi. Haberimiz üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Seyrantepe köprülü kavşağında bulunan ve ilçe arabalarının yolcu almak için sıkça kullandığı kaldırıma müdahale edildi. Zabıta ekipleri, seyyar satıcılar ile işyerlerinin ticari mallarını yayaların kullanım alanı olan kaldırımları işgal ederek sergilemelerine son verdi. İŞGAL SON BULDU Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde kaldırım işgaline karşı vatandaşlardan gelen şikâyetleri de dikkate alarak, yayaların kullanım hakkı olan Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi Seyrantepe köprülü kavşağında bulunan seyyar satıcı ve işyerleri tarafından yapılan kaldırım işgaline son verdi. Yıllardır aynı yerde kaldırım işgali devam etmesine rağmen bir türlü çözüme kavuşamayan sorun, yaptığımız haber üzerine bir gün gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturuldu. Yapılan uygulama üzerine kaldırımlar rahat bir nefes aldı, yolcular araç bekleyecek yer buldu. DENETİMLER DEVAM EDECEK Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığından yapılan açıklamada; “Aziziye Mahallesi Seyrantepe Köprülü kavşağı’nda gerçekleşen incelemelerde seyyar satıcılar ve bazı işyerlerinin ticari mallarını yaya kullanım alanında sergileyerek kaldırımları tamamen işgal ettikleri tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından Zabıta ekipleri, söz konusu işgallerin belediye mevzuatına aykırı olduğunu belirterek esnafın kaldırımları boşaltmasını istedi. Zabıta ekipleri, kaldırımlara konulan bazı tezgâhları kaldırılırken, bazılarının kaldırılması için ise süre verdi. Uyarılara rağmen kaldırım işgaline devam edecek seyyar satıcı ve işyerleri hakkında cezai işlem uygulanacağı uyarısı Zabıta ekipleri, tarafından yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, daha düzenli ve yaşanılabilir bir kent için denetimlerine devam edecek” denildi.



Bu haber 54 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI