Bugun...



DOSİAD, İSO heyetini Diyarbakır’a davet etti

DOSİAD Başkanı Mehmet Ali Sağır, Şırnak ve Hakkari’de önemli temaslarda bulunan İSO heyetinin yaptığı ziyaretlerin bölgesel kalkınma atılımına önemli bir katkı sağladığını belirterek, “Turizm ve endüstriyel üretim potansiyelimizin ortaya çıkarılması için İSO heyetini Diyarbakır’da ağırlamak istiyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2024 10:40

DOSİAD, İSO heyetini Diyarbakır’a davet etti

 

 

Diyarbakır Organize Sanayi ve İş İnsanları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Sağır, geçtiğimiz günlerde Şırnak ve Hakkari'de temaslarda bulunan İstanbul Sanayi Odası (İSO)  Başkanı Erdal Bahçıvan ve Yönetim Kurulu üyelerini Diyarbakır'a davet etti. Şırnak ve Hakkari'ye  107 kişilik heyet ile 3 gün boyunca temaslarda bulunan İSO heyetinin bölgeye yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Mehmet Ali Sağır,  İSO gibi köklü kuruluşların  ziyaretlerinin bölge kalkınmasına  ciddi katkılar sunacağını söyledi. Diyarbakır'ın son yıllarda ki sanayileşme atılımında önemli bir yol aldıklarının altını çizen Başkan Sağır, Erdal Bahçıvan'ın yaptığı açıklamaların çok yerinde olduğunu kaydetti. Sağır, “Özellikle rüzgar ve güneş enerjisi santralleri konusunda ki önerisi,  maden yataklarının zenginliği konusunda ki tespiti, kalkınma  yolu projesinin öneminin vurgulanması gibi başlıkları bizler de önemsiyoruz. Tekstil gibi emek yoğun sektörler Diyarbakır ve çevresinde hızlı bir şekilde gelişiyor. Burada ki avantajımız genç nüfusumuz. Bunların da İSO başkanı Bahçıvan tarafından dile getirilmesi yine bizim çok kıymetliydi" dedi. 
“Yapacağımız istişareler yeni ihracat kapıları açabilir”
DOSİAD'ın çok köklü bir yapılanma olduğuna dikkat çeken Mehmet Ali Sağır Mevcutta sadece Diyarbakır OSB'de faaliyet gösteren işletmelerden oluşan yaklaşık 140 üyelerinin olduğunu belirtti. Üyelerinin ticari faaliyetlerinin ve ürettiklerini ürünlerin dışarından gelecek iş insanlarına anlatmak ve tanıtmak istediklerini aktaran Sağır, “Yapılacak istişarelerle belki de üyelerimizin yurt dışında yeni pazarlar bulmasına vesile olacağız. Bu nedenle hem kentimizin turizm potansiyelinin tanıtılması hem de üretim kalemlerimizin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak amacı ile başta İSO olmak üzere benzeri kurumları kentimize davet edip ağırlamak istiyoruz " dedi.




Bu haber 300 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI