Bugun...



ABD Başkanı Biden'dan ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, siyonist işgal rejimi ile HAMAS arasında varıldığı belirtilen ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 22-11-2023 10:29

ABD Başkanı Biden'dan ateşkes açıklaması


 

Esir takası anlaşması ve 4 günlük geçici ateşkesle ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, işgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den beri sürdürdüğü bombardımanda en az 5 bin 840'ı çocuk, 3 bin 920'si kadın olmak üzere 14 bin 128 Filistinli sivili şehid etmesine değinmedi.

Biden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HAMAS'ın 7 Ekim'de israile gerçekleştirdiği acımasız saldırı sırasında aldığı rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almaya yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladık.

Tarifsiz bir çileye göğüs geren bu cesur ruhların, bu anlaşmanın tam anlamıyla hayata geçmesiyle ailelerine yeniden kavuşacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Anlaşmanın ABD'li rehineleri eve getirmesini bekliyoruz.

Bu anlaşmaya varılmasındaki kritik ortaklıkları için Katar Şeyhi Tamim bin Hamad Al-Thani'ye ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi'ye teşekkür ediyorum. Başbakan Netanyahu'nun, bu anlaşmanın tam olarak hayata geçirilmesini sağlamak için uzatılmış bir ara verilmesini destekleme konusundaki kararlılığını da takdir ediyorum.

Başkan olarak, dünya çapında rehin tutulan Amerikalıların güvenliğini sağlamaktan daha yüksek bir önceliğim yok."
 




Bu haber 412 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI