Bugun...



"Haram kimseye yar olmaz"

Müslümanların diğer dinlerin bayramlarını kutlamak gibi düşüncelere masumca yaklaşmamaları gerektiğini ifade eden Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, yılbaşı kutlamanın ve o güne özel davranmanın caiz olmadığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2023 00:01


Miladi yılbaşının yaklaşmasıyla Hristiyanların noel bayramlarına sayılı günlerin kaldığı bu günlerde Müslümanların bugüne has kutlamalardan uzak durması gerektiğini belirten alimler, kumarın her türlüsünün haram olduğu uyarısında bulunuyor. 

Müslümanların taklit hastalığından kurtulması gerektiğini ifade eden Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, İslam aleminin Avrupa'nın sözde medeniyetini taklit etmekten kurtulması gerektiğine dikkat çekti.

Çiftçi, "Maalesef bu taklit hastalığı bizlerin aklını tümden başımızdan almış, körü körüne dinimizden, örf ve adetlerimizden uzak, Peygamber Efendimiz aleyhisselamın sünnetinden uzaktır. İslam aleminde bir yenik medeniyet travması yaşanmaktadır. O manada zannediliyor ki Hristiyanlar, Avrupalılar hatta Yahudiler gibi yaşamak, yemek, içmek, giyinmek ve onların kutsadıklarını kutsamak ve bayramlarını kutlamak bir terakki, bir medeniyet vesilesi olarak anlatılıyordu. Ama gördüğümüz bu son Gazze olaylarıyla birlikte maalesef Avrupa'nın, Hristiyanlığın ve Yahudiliğin belki üstün ahlaki ve medeni duyguların önemseyen ve kutsayan insanların gerçek manada insan olmadığını, insan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını önemsemediklerini ve Gazze'de haksız yere öldürülen o Müslümanların hastanede, camide, ticarethanesinde veya yolunda masum sivilleri ne şekilde öldürdüklerini 'Yahudiler belki alınabilir' düşüncesiyle sessiz kalıyorlar. Yahudi 'savaşmaya takatim kalmadı, barışmak veya esir takası yapmak istiyorum' dediğinde 'hayır, silahların, bombaların benden. Sen Müslümanları öldürmeye devam et' diyen Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya bunlar bize kesinlike üstün medeniyet normlarını ve kriterlerini aşılayan, insanımızı, ülkemizi sigaya çeken ülkelerdir." dedi.

Taklit etmenin, tasvip etmeye götürdüğünü belirten Çiftçi, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Resulullah aleyhisselam buyuruyorki, 'Hikmet, müminin yitiğidir. Nerede onu bulursa alır.' Miladi olarak bir yıl yaşlandık diye noel kıyafeti giymek, o güne özel hindi yemek, arkadaşlarla sarhoş olmak bu gibi davranışlar masumane duygularla yapılsa bile kesinlikle caiz değildir, haramdır. Bunlar Hazreti İsa Allah'ın oğludur diyorlar ve bizde bunları kutlayarak söylediklerini tasdik ediyoruz. İşte bu Allah korusun küfürdür. İtikadde ve inançta masumiyet yoktur. Peygamber Efendimiz aleyhisselam 'Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır' buyuruyor. O yüzden bir Müslüman evladının elin papazının kırmızı elbisesini giymesi kültür emperyalizmidir. Çocukların zihin dünyasının alt dünyasına bunlar yerleşiyor. Din kardeşlerimiz masumane, aldatıcı ve zehirli ballandırılmış kelimelerle ifade edilen bu yalanlara kanmasınlar. Çoluk çocuklarına ve gelecek nesillerine böyle kötü bir örneklik yapmasınlar. Bu minvalde o hindiyi yemek de haramdır."

"Haram kimseye yar olmaz"

Milli Piyango'nun haram olduğunu ifade eden Çiftçi, "Yılbaşının ayrılmazı, önünde bir de 'milli' kelimesi olan 'Milli Piyango' var. Hiç alakası yok, böyle bir millilik olmaz. Kumarın ve kumarbazlığın milliliği olmaz. Milli kelimesi başa getirilerek zehirin üzerine bal damlatılmış. İçi zehir dışı elma şekeri gibidir. Bir tarafın kazanıp diğer tarafın kaybettiği her türlü maddi şey kumardır. Allah'u Teala Kur'an-ı Kerim'de, 'Ey iman edenler! içki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz' buyuruluyor.  Şeytan da vesvese veriyor. 'Sen varya piyangoyu kazansan okul yaparsın, cami yaparsın, fakire yardım edersin' bunlar iblisin kalbi ve imanı zayıf olanlara verdiği vesvese tohumlarıdır. Birine piyango çıktığını var sayalım, sen Allah'ın evini haram parayla mı inşa edeceksin? Asla böyle bir şey olmaz. Haram paranın, haram kazancın ne zekatı vardır, ne infak nede sadaka olarak verildiğinde nede hediye olarak verildiğinde hiçbir sevap beklentisi yoktur. Piyango bir para çarpma çarkıdır. Bu hataya düşmeyiniz. Allah'ın haram kıldığına tevessül etmemek lazım. Yaşım 60 küsür oldu bugüne kadar ikramiye alan birinin kazandığı parayı fakir fukaraya verdiğini, hastane, okul yaptırdığını ben duymadım. Ancak aile dramlarını, eşini öldürdüğünü, metres yaptığını duydum ve neticede yine kendisinin pulsuz, parasız sokakta öldüğünü duydum. Haramın kimseye faydası olmaz. Haram kimseye yar olmaz. Yılbaşı indirimdir falan bunlara kanmayın. Noel endüstürisinin çarklarına para taşımayın kardeşlerim. Yahudi ve Hristiyan, Kurban Bayramı'nda gelip de kurban kesmez. Ramazan ayında senin orucunu tutmaz. Müslümanın dini gerekliliğidir. Peki sen neden hindi almak için sıraya giriyorsun?" şeklinde konuştu.




Bu haber 490 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI