Bugun...



Bakan Koca: Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir." uyarısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2023 00:35

Bakan Koca: Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karaman’da mantardan zehirlenen bir genç kadının karaciğer nakli ile yeniden hayata döndüğünü hatırlattı.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde yapılan nakil sonrası, anne ve babanın da hastaneye yatırılarak tedavi edildiğini aktaran Koca, mantar zehirlenmelerine karşı uyardı.

Koca, şunları kaydetti:

"Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor. Dünya genelinde 6 binden fazla mantar türü var ve bunlardan en az 100'ünün hayatı tehlikeye sokan zehirli çeşitler olduğu biliniyor. Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, karaciğer naklini ve tedavileri başarıyla gerçekleştiren ekiplerimizi kutluyorum."

 




Bu haber 590 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI