Bugun...



HÜDA PAR Adayı Dinç’ten Diyarbakır’da seçmenlere siyasi fikirlerine değil, hizmet anlayışına odaklanma çağrısı yaptı

Diyarbakır'da 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kala, 2012 yılında kurulan HÜDA PAR, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için Mersin Milletvekili Faruk Dinç'i aday gösterdi. Eczacı olan Faruk Dinç, hem merkezde hem ilçelerinde çalışmalarını sürdürerek seçim sürecine yoğun bir şekilde katılıyor. Seçimin yaklaştığı bu hassas dönemde huzur ve sükunet içerisinde bir seçim geçmesini arzulayan Dinç, "Biz sadece sandıkta yarışıyoruz ve bu yarışı herkesin en güzel, en ahlaklı bir şekilde sürdürmesi gerekiyor" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2024 10:40

HÜDA PAR Adayı Dinç’ten Diyarbakır’da seçmenlere  siyasi fikirlerine değil, hizmet anlayışına odaklanma çağrısı yaptı

HÜDA PAR Adayı Faruk Dinç, yaptığı açıklamada, seçime iki gün kaldığını belirterek, bu sürecin herkes için huzurlu ve sakin bir şekilde geçmesi gerektiğini vurguladı. Siyasi partilere ve seçmene çağrıda bulunan Dinç, farklı siyasi görüşleri tolere etmenin önemine dikkat çekti. Sandıkta sadece birbirleriyle yarıştıklarını ve bu yarışın en dürüst ve adil şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirten Dinç, seçmenlere siyasi fikirlerine değil, hizmet anlayışına odaklanma çağrısı yaptı.

Dinç, HÜDA PAR'ın Diyarbakır'da hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla kendini ispatlamak istediğini ifade etti. Hizmete odaklanmanın önemine vurgu yaparak, seçimlerde siyasi görüşlerden ziyade adayların hizmet potansiyeline bakılması gerektiğini savundu. HÜDA PAR'ın Diyarbakır'a katkı sağlayacak bir belediye olmak için çaba göstereceğini belirten Dinç, seçmenleri bu hedef doğrultusunda HÜDA PAR'a destek olmaya çağırdı.

Kin, nefret ve ötekileştirmenin yerine birlik, kardeşlik ve hoşgörü dilinin kullanılması gerektiğini belirten Dinç, “Seçime iki gün kaldı, bu süreçte belki seçmene de çağrımız siyasi partilere de çağrımız, bu konuda bu memleketin tüm evlatlarına çağrımız huzur ve sükunet içerisinde bir seçim geçsin. Bir seçime giriyoruz, savaşa girmiyoruz. Farklı siyasi partileri de tolere etmemiz lazım, bu konuda birbirimizi anlamamız gerekiyor. Biz sadece sandıkta yarışıyoruz ve bu yarışı da herkes en güzel, en ahlaklı bir şekilde sürdürmesi gerekiyor. Bu konuda seçmene çağrımız tabiî ki her seçmenin mutlaka kendine göre bir siyasi görüşü, bir fikri olabilir ancak biz diyoruz ki bu seçimde siyaseten bakıştan çok, hizmet yönüyle bakalım. Kim bu memlekete hizmet edecekse onları tercih edelim. Yıllardır bizim dışımızda diğer siyasi partileri tecrübe etmişsiniz, onları tanıyorsunuz, onları biliyorsunuz, ne yapıp ne ettiklerinden hepiniz farkındasınız. Bu seçimde diyoruz ki HÜDAPAR diyelim. Farklı fikriniz ve siyasi görüşünüzde yine sizde kalsın ama hizmet konusunda HÜDAPAR diyelim. Çünkü HÜDAPAR özellikle kendini Diyarbakır’da ispatlamak istiyor. HÜDAPAR burada aldığı belediyeyle Türkiye’nin en güzel belediyesi olması için bir çaba bir gayret içerisine girecek. Bundan dolayı diyoruz ki bu sefer HÜDAPAR diyelim. Şunu da belirteyim kesinlikle kin, nefret, düşmanlık, ötekileştirme, kutuplaştırma dili kullanmayalım, hangi siyasi parti kullanıyorsa kullansın hep birlikte karşı duralım. Bu dil bu memlekete çok zarar veriyor, bu dilde zaten bu memleket çok acı çekti, bu yüzden birlik dilinin kullanılması, kardeşlik dilinin kullanılması, Kürtlerinin dilinin kullanılmasının daha doğru olduğuna inanıyoruz. Birilerinin provakatif söylemlerine asla ama itimat etmeyip hep birlikte buna en yüksek perdeden, en yüksek sesimizle karşı çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Seçime sayılı günler kala Faruk Dinç'in bu açıklamaları, Diyarbakır'da seçim atmosferinin nasıl şekilleneceği ve adayların hizmet odaklı yaklaşımlarının önemine dair bir ışık tutuyor. Bu seçimde sadece siyasi tercihlerin değil, aynı zamanda hizmet anlayışının da belirleyici olması bekleniyor.




Bu haber 679 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI