Bugun...



HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Projesi olmayanların hizmet etmeye de niyeti yoktur

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Yerel seçimler, hizmet odaklı konuşulmalıdır, ama maalesef bunu yapanlar çok azdır. Yapacakları hizmetleri anlatma zahmetine girmeyip, milleti gererek kamplaşmaya, birbirine karşı kışkırtmaya devam edenler, milletten hak ettikleri cevabı alacaklardır." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 30-03-2024 00:30

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Projesi olmayanların hizmet etmeye de niyeti yoktur

 

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halkla bir araya geldi.

Yüzlerce araçlık konvoy ile ilçeye gelen Yapıcıoğlu, ilçe teşkilat binasının önünde toplanan halkın teveccühüyle karşılaştı. Yapıcıoğlu, burada vatandaşlara bir konuşma gerçekleştirdi.

Miting havasında gerçekleşen program, HÜDA PAR Çermik İlçe Başkan adayı Seyfettin Yiğit'in selamlama konuşmasıyla başladı.

Ardından vatandaşlara hitap eden Yapıcıoğlu, pazar günü gerçekleşecek seçimler için partisinin Çermik Belediye Başkan adayı Seyfettin Yiğit'e destek talebinde bulundu.

Konuşmalarının ardından esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, halk ve esnaf tarafından büyük bir ilgi ve teveccühle karşılandı.

Vatandaşlarla sıcak bir atmosferde süren karşılıklı diyalogların ardından Yapıcıoğlu, vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

Çermik temasları esnasında yaptığı konuşmada Yapıcıoğlu, Gazze'de yaşanan insani dramın son bulması ve insani koridorun açılması konusu yanında, partisinin belediyecilik anlayışını ve projelerini paylaştı.

Pazar günü yapılacak olan seçimlerin hayır, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, "İki aylık yoğun bir tempoda seçim çalışmalarımızın son iki gününe girdik. Bu Pazar sandıklar önümüzdeki beş yıl için; mahallemizin muhtarlarını, ilçemizi ve ilimizi idare edecek belediye başkanlarını ve belediyelerimizin meclis üyelerini seçeceğiz. Allah-u Teala şimdiden bu seçimin sonuçlarını milletimize, memleketimize hayırlı kılsın, kazasız belasız bir seçim sürecini geçirebilmeyi hepimize nasip etsin." dedi.

 

"Gazze'deki kardeşlerimizi unutmayalım ve onları gündemden düşürmeyelim"

Seçimlere rağmen öncelikli gündem maddelerinin Gazze olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Seçime iki gün kaldı, herkesin gündeminde seçim var, ama herkesin gündeminde olması gereken bir şey daha var; O da 'Gazze' olmalıdır. Mescid-i Aksa'da Müslümanların namaz kılmalarına engel olunuyor ve müdahalede bulunuluyor. Gazze'de malumunuz 6 aydır kan akıyor, oraya zulüm yağıyor, oraya ölüm yağıyor. Dolayısıyla seçime iki gün de kalsa, bir gün de kalsa hatta seçim günü bile olsa biz Gazze'yi unutmayacağız ve hiç kimse Gazze'yi unutmasın diyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizi unutmayalım ve onları gündemden düşürmeyelim." dedi.

"Projesi olmayanların hizmet etmeye de niyeti yoktur"

Seçim sürecinde bazı kesimlerin toplumu gerdiğini ancak sandıkta gerekli cevabı alacaklarını belirten Yapıcıoğlu, "Bu seçim sürecinde bizler kendimizi anlatmaya, projelerimizi anlatmaya, halkımıza nasıl hizmet edeceğimizi izah etmeye çalıştık. Ama maalesef birileri, ortalığı germeye, rakiplerini karalamaya, sağa sola saldırmaya devam etti ve bunu bir marifetmiş gibi halen de sürdürenler var. Projesi olmayanların hizmet etmeye de niyeti yoktur. Biz inanıyoruz ki; yerel seçimler, belediye seçimleri hizmet odaklı konuşulmalıdır, ama maalesef bunu yapanlar çok azdır. Yapacakları hizmetleri anlatma zahmetine girmeyip, milleti gererek kamplaşmaya, birbirine karşı kışkırtmaya devam edenler, inşallah milletten hak ettikleri cevabı alacaklardır." ifadelerini kullandı.

 

"Çalmayacak ve çaldırmayacak adaylarla milletimizin karşısına çıktık"

Seçim sürecinde partisinin belediye başkan adaylarının bazı kriterlere göre belirlendiğine dikkati çeken Yapıcıoğlu, "Milletimize ve şehirlerimize en iyi hizmeti kim yapacak, en sağlam aday kim olur, şehrin emini vasfını hak eden kim var, ona yoğunlaştık, öyle bir şahsiyeti bulup ona göre adaylarımızı belirledik. Birileri kim daha fazla oy getirir hesabını yaptı, yeter ki oy getrisin, nasıl oy getiriyorsa getirsin, hiçbir ehemmiyeti yok, meseleye öyle baktı. Ama biz öyle yapmadık, dedik ki; bizim için o koltukta oturan şahsın ismi, soy ismi, hangi aşirete ve aileye mensup olmasından ziyade, bizim için önemli olan şey şudur; orada oturtacağımız arkadaşımız ne yapacak, hizmet üretebilecek mi? Kendisine emanet edilen makamı ve milletin malını koruyabilecek mi? Biz bu nazarla baktık. Başından beri söylediğimiz, bizimkisi parti davası değil, bizimkisi koltuk davası değil, bizimkisi o koltuğa kim oturtulacak davası değil, içimizden herhangi birisini o koltuğa oturtma davası değildir. Bizim bir davamız var, biz milletimize hizmet ederek, Rabbimizi kendimize razı etmeye çalışıyoruz. Bu yüzden diyoruz ki; oraya layık olan kişi, inşallah sağlam olacak, ahirette hesap verme bilincinde olacak, emanete sahip çıkacak. Rabbim lütuf ederse, milletimiz teveccüh gösterirse; o makamlara oturacak olan başkan adaylarımız, onun bir emanet olduğunu bilecek, oranın kendi mülkü olmadığını, orada bir süre hizmet edeceğini, süresi dolduktan sonra hem millete hem daha önemlisi ömrün sonunda öte taraftan ahirette Rabbine hesap vereceğini bilecek. Emanete ihanet etmeyi asla aklından bile geçirmeyecek, milletin malını kendi malından daha iyi koruyacaktır. Çalmayacak ve çaldırmayacak adaylarla milletimizin karşısına çıktık. Biz bu anlayışla milletimize hizmet etmeye talibiz." dedi.

 

"Biz dostuz, yapmaya, imar etmeye, inşa etmeye geliyoruz"

Partisinin belediyecilik projelerini paylaşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisine destek verilmesini talep ederek şunları kaydetti:

"Biz dostuz, biz yapmaya geliyoruz, biz imar etmeye geliyoruz, biz inşa etmeye geliyoruz, biz düzeltmeye geliyoruz, biz tamir etmeye geliyoruz, biz yılların ihmalini düzeltmeye geliyoruz. Biz kardeşlik tohumlarını büyütmeye, biz huzuru temin etmeye, biz adaleti yeniden tesis etmeye, geliyoruz, Allah'ın izniyle. Biz gençliğe önem veriyoruz. Gençliğin içine düştüğü, içine düşürüldüğü bir girdap var. Gençlerimizi uyuşturucu tacirlerinin elinden kurtarmak, düştükleri buhranlardan kurtarmak için, onları milletimizin gurur duyacakları, milletimizin geleceğine güvenle bakabileceği bir hale getirmek maddi ve manevi olarak donanımlı bir hale getirmek istiyoruz, bunun için çaba sarf edeceğiz. Biz aileye değer veriyoruz. Aile kurumunun saldırı altında olduğunu biliyoruz. Aile ayakta kalmazsa bir millet ayakta kalamaz, aile milletlerin temel taşıdır. Aile yıkılırsa toplumlar yıkılır. Bu nedenle biz aile kurumuna değer veriyoruz. Aileyi ayakta tutacak, yeni ailelerin oluşmasına katkı sunacak projeler sunuyoruz. Evlilik yaşı maddi imkansızlıklar yüzünden sürekli erteleniyor. Evlenecek gençlerimize ciddi destekler vaat ediyoruz, çeyiz, beyaz eşya desteğinde bulunacağımızı söylüyoruz. Bizler HÜDA PAR olarak yılların ihmalini tamire geldik." 




Bu haber 453 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI