Bugun...



HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “Kürt meselesini suhuletle, siyasetle ve hikmet ile çözümün adresi HÜDA PAR’dır”

Partisinin Batman mitinginde on binlere seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bir tarafta lüks ve şatafat içinde israf edenleri, diğer tarafta çocuğuna bir çikolata alamayanları görüp isyan edenler! Nesillerin ifsada sürüklendiğini görüp çaresiz hissedenler! ‘Onu da bunu da denedik, bir şey değişmedi’ diyenler! Çaresiz değilsiniz. Bu sefer HÜDA PAR deyin, değişim başlasın.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 25-03-2024 00:15

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “Kürt meselesini suhuletle, siyasetle ve hikmet ile çözümün adresi HÜDA PAR’dır”

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından Batman’da düzenlenen mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gerçekleştirdiği konuşmada; siyonist rejim, CHP, DEM Parti’ye yüklenerek önemli mesajlar verdi. HÜDA PAR’ın Kürt meselesi için çözümün adresi olduğunu belirtti.

On binlerce Batmanlının katıldığı miting Kur’an-ı Kerim tilaveti ve HÜDA PAR marşları ile başladı. Ardından HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı birer konuşma gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kürsüye çıkan Yapıcıoğlu, önemli mesajlar verdi.

Sözlerine Gazze ile başlayan Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim, bugün 24 Mart. Aksa Tufanı’ndan bu yana 169 gün geçti. Kimyasal silahlar dahil her türlü silah kullanılarak bir soykırım yapılıyor. 40 bine yakın şehit, 70 binden fazla yaralı var. Şehitlerin ve yaralıların % 72’si kadın ve çocuk. Hastaneler, camiler, kiliseler, okullar vuruluyor. Hastanelerin içinde doktorlar, hemşireler, hatta hasta ve yaralı bebekler öldürülüyor. Siyonist katillerin çiğnemediği hiçbir ahlak kuralı, hiçbir insani değer kalmadı. İnsanlar açlıktan ölüyor. Katliam, soykırım devam ediyor. Ben insanım diyen hiç kimse buna kayıtsız kalamaz. Dünya halkları ayakta, yönetimler ise seyirci. Küresel sistem tıkanmış ve sadece emperyalistlerin çıkarlarını korumak üzere dizayn edildiği için mazlumları korumaya yarayacak bir adım atılamıyor.” ifadelerini kullandı.

“Halepçe’yi, Zilan’ı yaşayan Kürdler herkesten fazla Gazze’yi sahiplenmelidir”

Gazze ve Halepçe katliamını bir arada değerlendiren Yapıcıoğlu, “Bugün 24 Mart. 8 gün önce Halepçe katliamının yıldönümüydü. Halepçe’de yapılan soykırımın üzerinden tam 36 yıl 8 gün geçti. 36 yıl önce Halepçe’de 5 binden fazla kardeşimiz yine kimyasal silahlarla şehit edildi. Vahşet o kadar büyüktü ki üzerinden geçen yıllara rağmen acısı hala yürekleri yakmaya devam ediyor.

Filistinliler gibi Kürtler de çok acılar çektiler. Bu nedenle Gazze’yi en iyi bir Kürd olarak biz anlıyoruz. Halepçe’yi yaşayan, Zilan’ı yaşayan Kürdler herkesten fazla Gazze’yi sahiplenmelidir. Dün Halepçe’de soykırımı destekleyenler ile bugün Gazze’de katliamı destekleyenler aynı devletlerdir. Dün Halepçe’de soykırım uygulanırken sessiz kalanlar ile bugün Gazze’de katliama sessiz kalanlar aynı devletlerdir. Dün Saddam’a kimyasal silahları verenlerle bugün Siyonistlere mühimmat gönderen, askeri, siyasi her türlü desteği verenler aynı zalimlerdir.” dedi.

“siyonistlere mal götüren Türkiye firmalarına ve şirketlerine de boykot uygulayın”

Siyonist işgal rejimi ile ticaretini sürdüren Türkiyeli firmalara boykot çağrısı yapan Yapıcıoğlu, “Türkiye’den Siyonistlerle yapılan ticaretin hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi kabul edilemez. Hükümete bir an önce siyonistlere mal gönderilmesinin durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Halkımıza sesleniyoruz: siyonistlere mal götüren Türkiye firmalarına ve şirketlerine de boykot uygulayın.” diye belirtti.

 

“Kürt meselesini suhuletle, siyasetle ve hikmet ile çözümün adresi HÜDA PAR’dır”

 

Sözlerinin devamında Kürt Meselesi ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, “Bölge barışının önündeki en büyük engel ve dünya barışına en büyük tehdit siyonist rejim ve onun ideolojisidir. Türkiye’deki en yakıcı meselelerden biri ve yeni yüzyılda mutlaka çözülmesi gereken öncelikli mesele ise Kürd meselesidir. Toplumsal huzurun sağlanması, iç barışın temini ve kardeşliğin tesisi için mutlaka meselenin adalet temelinde çözülmesi gerekir.  Silah, şiddet çözüm getirmedi getirmeyecek. Şiddetle mesafe alınmadı. Millete kaos, sıkıntı, eziyet bıraktı, ortada bir çözüm yok. Bu yüzden bu meseleyi suhuletle, siyasetle ve hikmet ile çözümün adresi HÜDA PAR’dır. Bu konuda mecliste çalışıyoruz ve bu meselenin çözümü için bundan sonra bu konuda daha fazla çaba harcayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Türk solunu meclise taşıyanlar HÜDA PAR’ın meclise girmesinden rahatsızlık duyuyor”

Kürtlerin oyuyla meclise taşınan marjinal Türk solunun devrim fantezilerine Kürt çocuklarının kurban edilmesine razı olmadıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Birilerinin Kürdlere siyaset diye gösterdikleri şey Türk soluna hamallık etmekten başka bir şey olmamıştır. Türk solunu meclise taşıyanlar HÜDA PAR’ın meclise girmesinden rahatsızlık duyuyor. Hatta siyaset yapmamızdan bile rahatsız oluyorlar. Anadilinizi seçin diye yaptığımız çağrılardan bile rahatsız oluyorlar ve izin vermeyeceklerinin söylediler. Şeyh Said’e yapılan saldırılarla ilgili tepki gösteremediler. Aslında Şeyh Said hakkında da İslami kimliğinden dolayı iyi düşünmüyorlar. İdeolojik akrabalarıyla paralel düşünüyorlar, fakat açıkça dile getirmekten korkuyorlar. Kürdlerin birliğinden Dem vuranlar bir fotoğraf karesine bile tahammül edemediler. Kürdleri birbirine karşı kışkırtan, düşmanlaştıran nefret dili kimseye fayda sağlamaz. Kürdlerin oylarıyla meclise taşınan, kendilerine bile faydası olmayan marjinal Türk solunun devrim fantezilerine Kürd halkının çocuklarının kurban edilmesine razı değiliz.” dedi.

“Hizmet edecek, inancına sahip çıkacak, anadilini savunacak ve örfüne sahip çıkan Kürd işte budur, buradadır”

Konuşmasının devamında partisinin Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı’nın elini tutarak havaya kaldıran Yapıcıoğlu, “Milletine hizmet için tutulacak el bu eldir. Ey Batmanlılar oy vereceğiniz Kürd, bu Kürttür, destek vereceğiniz Kürd, bu Kürttür. Eli tutulacak Kürd buradadır. Hizmet edecek, inancına sahip çıkacak ve anadilini savunacak, örfüne sahip çıkan Kürd işte budur, buradadır. Sizden biri, aranızda yaşayan hemşeriniz, derdinizle dertlenecek, size hizmet etmeyi şeref sayan, ithal olmayan, paraşütle inmeyen bir kardeşiniz!” ifadelerini kullandı.

“Aile kırmızı çizgimizdir; Ailenizi, çocuklarınızı, neslinizi korumak istiyorsanız adres HÜDA PAR’dır”

Miting alanındaki dövizlerden “Aile kırmızı çizgimizdir” yazısını okuyan Yapıcıoğlu konuşmasının devamında, “Evet, aile kırmızı çizgimizdir. Milletimiz ailesine düşkündür. Akraba ilişkileri, aile bağları güçlüdür. Aile toplumun temel taşıdır, milletlerin devamının teminatıdır. Küresel zalimlerin yeni hedeflerinden biri de ailedir. Ahlakı ve aileyi yok etmek gibi şeytani planları hayata geçirmişlerdir. Dünya nüfusunun fazla olduğunu söylüyorlar. Kapitalist düzen makineleşme nedeniyle daha az insan gücüne ihtiyaç duyduğu için köle gibi çalıştıracağı insanların dışında diğerlerini yük olarak, fazlalık olarak görüyorlar. Bu nedenle aileye savaş açtılar. Bu yüzden cinsi sapıklıkların yayılması için her yolu deniyorlar. İnsanların aile kurmasını ve çocuk sahibi olmasını istemiyorlar. Bunun için farklı renklerdeki işbirlikçilerini de maaşa bağlamışlar. Bazıları da gönüllü olarak bu işi yapıyorlar. Siyaset görüntüsü altında aileye saldırıyorlar, özgürlük adı altında sapıklığı savunuyorlar. Aile sizin yuvanızdır, geleceğinizdir, namusunuzdur. Ailenizi, çocuklarınızı, neslinizi korumak istiyorsanız adres burasıdır. Adres HÜDA PAR’dır. Aile, neslinizin devamıdır. Aileyi kötü ve kabus olarak gösterenler sizin dostunuz değildir. Sizin neslinizin yok olmasını istemektedir. Millet olarak yok olmamızın planlarını yapmaktadırlar. Özetle sizin de milletin de düşmanıdırlar. Koyun postuna bürünmüş kurtlardır.” dedi.

“Yapmaları gereken hizmeti yapmayacaklara oy ve destek vermeyin”

“Batman’ı Batmanlılar yönetsin kayyumlar değil”, “Batman Batmanlılarındır, marjinal solcuların değil” gibi dövizleri okuyan Yapıcıoğlu, Belediyelerin asıl görevlerinin hizmet olduğunu hatırlatarak, “Önümüzdeki Pazar sandığa gideceğiz. Mahallemize muhtar, belediyemize başkan seçeceğiz. Belediyelerin fonksiyonu hizmettir. Ancak bir kısım adayların hatta partilerin kamuoyuna açıkladıkları projeleri yok. Zaten hizmet diye bir dertleri de yok. Bazıları ise zihnen yorulmuş, yozlaşmış ve yaşlanmış bir görüntü veriyorlar. Belediyelerin pek çoğunda rüşvetsiz iş görebilmek neredeyse imkansız hale gelmiş. Yolsuzluk yapıldığına dair genel bir kanaat var. İsrafın haddi hesabı yok. Adam kayırma normal hale gelmiş. İstisnalar hariç belediyeler borç içinde yüzüyorlar. Ama yine de milleti ifsad edecek programlara çok büyük bütçeler ayırabiliyorlar. Siyaset adı altında bu milletin sırtından nemalananlar belediyenin asli görevlerini yapmadı. Bu halk temiz suya, temiz çevreye gerçek bir hizmete hasret kaldı. Siyasi konular öne çıkarılarak belediyede yapılan yanlışlıklar örtülemez. Yerel seçimin temel amacı halka hizmet edenlerin seçilmesidir. Siyasi konuları bahane ederek malınızı çalmalarına izin vermeyin. Yapmaları gereken hizmeti yapmayacaklara oy ve destek vermeyin.” şeklinde konuştu.

“Yalanı çokça söylemek o yalanı hakikat kılmaz, ama çok yalan söyleyenlerde yalancılık bir karakter haline gelir”

“Hizmet üretme kapasiteleri olmayanlar sağa sola saldırıp çapsızlıklarını örtmeye çalışıyorlar” cümleleriyle CHP ve Özgür Özel’e yüklenen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Aslında halka hizmet etme niyetleri yok. Kendi ideolojilerine hizmet etmeyi yeterli görüyorlar. Geçenlerde memleketin en önemli sorunlarının sebebi olan CHP’nin Afyon belediye başkan adayı mitingde ‘DEM parti hariç her partiye kapımız açık olacak’ dedi. İşi de gücü de bize karşı iftira ve yalan kampanyası yürütmek olan CHP’nin Geçici Genel Başkanının özellikle İstanbul’daki DEM seçmenini küstürmemek için bunu tamir etmek için bir yalan söyledi. Afyon adayının sürçü lisan ettiğini ve bunu düzeltmesini istediğini söyledi. Ama Afyon adayları sürçü lisan olmadığını, sözünün arkasında olduğunu söyledi. Yani geçici genel başkanını yalanladı. Ama bu sefer DEM’in yanına HÜDA PAR’ı da ekledi. Yani belediyenin kapısı Kürde kapalı. Evet, kardeşlerim bu sürçü lisan değil, CHP zihniyetinin açığa vurulmasıdır. Yüzyıllık sorunların sebebi bu CHP’nin zihniyetidir. Kurduğu inkar, tenkil ve asimilasyon sistemidir. Millete tepeden bakan kibri ve efendilik taslama hastalığıdır. Afyon’daki bu olay bir de geçici genel başkanın ne kadar rahat ve sıkılmadan yalan söyleyebildiğinin de ortaya çıkmasıdır. Aslında bizimle ilgili ortaya türlü türlü yalanlar atarak arka odalarda haram paralarla kuleler yapıyorlar. Bu çapsız yalancı, o kuleleri dizerken bize sataşması ‘cambaza bak’ oyunudur. Biz de ona diyoruz, be çapsız, sen bırak hikaye anlatmayı iftira etmeyi, sen önce bu paraları nereden aşırdığını anlat, hikaye anlatma.

Daha düne kadar, ‘devlet bir fon oluşturup kimsesiz kadınlara sahip çıkmalıdır’ sözümüzü çarpıtarak, ‘kadınları sokak hayvanları gibi sahiplendirecekler’ diye çirkin cümleler kurabiliyor. Ama bu konuşmayı yaptıktan dakikalar sonra Adana Seyhan’da kendi adayını çağırdı ve ‘buna sahip çıkın’ diye kalabalığa seslendi. Ey arlanmaz! Ey Utanmaz! Senin mantığına göre Seyhan Belediye Başkanını sahiplendirmek niyetini mi açığa vurdun? Sen milletin sana inandığını zannediyorsun ama emin ol, kıt akıllılardan başkası senin bu yalanlarına inanmıyor. İşin kötü tarafı yalanı çokça söylemek o yalanı hakikat kılmaz ama çok yalan söyleyenlerde yalancılık bir karakter haline gelir. Bu zatın da karakteri yalancılık olmuş. Yalanları o kadar çok tekrar ediyorlar ki bir müddet sonra kendileri kendi yalanlarına inanıyorlar.”

“Bu sefer HÜDA PAR deyin, değişim başlasın”

Kararsız seçmene, emeklilere, gençlere ve kadınlara seslenen Yapıcıoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Bir tarafta lüks ve şatafat içinde israf edenleri, diğer tarafta çocuğuna bir çikolata alamayanları görüp isyan edenler! Nesillerin ifsada sürüklendiğini görüp çaresiz hissedenler! ‘Onu da bunu da denedik, birşey değişmedi’ diyenler! Çaresiz değilsiniz. Bu sefer HÜDA PAR deyin, değişim başlasın. Emekliler geçinemiyor, ev sahibi olmayanlar, aldıklarını kiraya veriyorlar. Kaynak yok mu? Memleketin kaynaklarının adil dağıtılmaması problemi var. Sosyal belediyecilik projelerimizle dar gelirli vatandaşlarımıza, emeklilerimize nefes aldıracağız.

Gençlerimizi oy deposu olarak gören ama ifsad projelerine tedbir almayanlar hatta bu projelere destek verenler bunun nasıl bir sonuç doğuracağını hesap edemiyor mu? Yetki verin, ifsadın önüne geçelim.

Gençler!

Size sadece oy deposu olarak bakanları biliyoruz. Sizin talepleriniz, beklentileriniz var. Onları da biliyoruz. Destek verin maddi - manevi sorunlarınıza çare olalım, çözüm getirelim.

 

Hanım Kardeşlerim!

Biliyoruz sizin de şikayetleriniz var, rahatsızlıklarınız var, itirazlarınız var, bu sisteme ve mevcut yönetim anlayışına karşı isyanınız var. Ama çaresiz değilsiniz, alternatifsiz değilsiniz. Artık HÜDA PAR var. Sandıklara gidin. HÜDA PARA’a oy vererek elimizi güçlendirin, derdinize çare olalım, çözüm için çalışalım.

Muhterem kardeşlerim!

Gelecek pazar seçimdir. Bu son hafta herkes tanıdıklarına ulaşsın. Hiç kimse ulaşılmadık kimseyi bırakmasın. Bütün mesainizi harcayın. Bu seçim, sizi yok sayanlara vereceğiniz cevaptır. Bu yüzden en büyük gayretinizle inanmış ve kenetlenmiş samimi insanların neler yapabileceğini herkese gösterelim inşallah. Bütün kardeşlerimize güveniyoruz, bu hafta seferberlik haftasıdır. Bu Sefer, HÜDA PAR seferidir.”

 




Bu haber 729 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI