Bugun...



Peygamber Sevdalıları'ndan Siyer Yarışması'na davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 11 Şubat'ta yapılacak Siyer Yarışması'na başvuru için bir mesaj paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, düzenlenecek yarışmaya tüm Diyarbakır halkını davet etti.

facebook-paylas
Tarih: 01-01-2024 18:50

Peygamber Sevdalıları'ndan Siyer Yarışması'na davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması, Diyarbakır'da da 7'den 70'e binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye geneli yüz binlerce kişinin gireceği Siyer Yarışması'nda dereceye girenlere umre ödülü, bilgisayarlar ve dron gibi çeşitli hediyeler verilecek.

9 Ekim günü başlayan kayıtlar, 22 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Yarışma ise 11 Şubat Pazar günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Sınav yeri ile ilgili bilgilendirme ise 7-8 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, sayılı günlerin kaldığı Siyer Yarışması'na 7'den 70'e tüm Diyarbakır halkını katılım göstermeye davet etti.

"Siyer sınavı kayıtlarımız 22 Ocak tarihine kadar devam edecektir"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya

Kaya, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak geleneksel hale getirmiş olduğumuz siyer sınavı yarışmasını 11 Şubat'ta yapacağız. Siyer sınavı kayıtlarımız 22 Ocak tarihine kadar kayıtlar yapılabilecektir. Siyer sınavını yapmamızın en temel amaç; insanlarımız, halkımız, çocuklarımız ve öğrencilerimiz Peygamber Efendimizi anlayıp okuması ve onun gibi yaşamasıdır. Siyer sınavımızın "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla her yıl düzenliyoruz. Bundan dolayı binlerce kişi Peygamber Efendimizin hayatını okumuş oluyor. 2023 yılında Diyarbakır genelinde toplam 30 bine yakın kişi siyer sınavı kaydını gerçekleştirmişti. İnşallah bu yıl da 2023 senenin kayıtların ötesinde bir kayıt almayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.  

"Bizim için en büyük hediye, Peygamber Efendimizin hayatını okunması ıve onun gibi yaşayabilmektir"

Siyer Yarışması'nı düzenlemelerindeki maksatlarını açıklayan Kaya, "Bu sınavının yapılması öncelikli olarak Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve o dönemi anlayabiliyor olmaktır. Bu sınava girenler için sürpriz hediyelerimiz de var. Umre, dizüstü bilgisayar, dron gibi hediyelerimiz olacaktır. Ama bizim için en büyük hediye Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve onun gibi yaşayabilmektir. Çünkü bu çağda Peygamber Efendimizin hayatının okunmasını gerçekten de önemsiyoruz. 7'den 70'e kadar herkesin siyer sınavına iştirak etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Kaybedeni olamayan bu sınava herkesin müracaat etmesini bekliyoruz"

Yarışmanın detaylarını aktaran Kaya, "Siyer sınavımız 4 kategoride gerçekleşiyor. 1'inci Kategori olarak 4 ve 5'inci sınıflar; 2'nci Kategori olarak 6, 7 ve 8'inci sınıflar; 3'üncü Kategori olarak 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar; 4'üncü Kategori olarak ise yetişkinler kısmı olmak üzere 4 kategoride sınav düzenlemekteyiz. Kayıtlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kaybedeni olamayan bu sınava herkesin müracaat etmesini bekliyoruz." dedi.




Bu haber 572 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI